Nordea utsetter obligasjonskjøp fra Brasils regjering

Storbanken setter obligasjonskjøp fra Brasils regjering på vent. Jair Bolsonaros administrasjon har fått hard kritikk for håndteringen av Amazonas-brannene.

PRESS: Brasils regjering opplever økende internasjonalt press som følge av brannene i Amazonas.

Foto: Eraldo Peres AP / NTB scanpix
Publisert:,

Den Helsinki-baserte banken sier torsdag at de vil innføre en «midlertidig karantene». Banken påpeker at Bolsonaros beslutning om å svekke miljøbeskyttelseslover kan føre til avskoging i landet.

– Vi er også bekymret for hvordan myndighetene har opptrådt internasjonalt i det siste, og omdømmefallet som denne situasjonen kan skape, skriver banken i en epost til E24.

– Vi tolker myndighetenes handlinger som en potensiell unnlatelse av å håndtere en internasjonal politisk krise, noe som kan føre til at investorer stiller spørsmål ved regjeringens evne til å manøvrere innenlands. Det kan til og med påvirke handelsforhold, skriver banken.

Les også: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen bekrefter handelsavtale mellom Norge og Brasil

Kjøp og salg av obligasjoner er en form for handel der man kan tjene penger på svingninger i blant annet statsobligasjoners verdi.

Hvor lenge karantenen varer, avhenger av den politiske situasjonen i landet. Nordea understreker at Bolsonaro-regjeringens videre håndtering av saken ikke bare påvirker Brasils politiske stabilitet, men også frihandelsavtaler mellom EU og Mercosur-landene i Sør-Amerika.

Fikk du med deg? Mowi om Amazonas-rasering: Vurderer å droppe soya fra Brasil

Regnskogen Amazonas, som ofte omtales som verdens lunge, har hatt tusener av branner i flere uker. Bolsonaro, som har utvist skepsis til klimaforskningen, har fått internasjonal kritikk for håndteringen av brannene.

Her kan du lese mer om