Analyseselskap tror Solstad presses til å kvitte seg med opptil 20 skip

Analyseselskapet Vessels Value tror at det gjeldstyngede offshorerederiet presses av flere kreditorer til å selge eller skrape opp mot 20 skip i «nær fremtid». Solstad-sjefen avviser at informasjonen stemmer.

ARBEIDSLØSE: Mange av skipene til Solstad Offshore ligger fortsatt i opplag. Dette bildet viser skip som lå i opplag i Ålesund i 2017.

Halvard Alvik / NTB scanpix
Publisert:,

Solstad Offshore, der Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksens Hemen Holding er storaksjonærer, er i forhandlinger med sine kreditorer for å finne en permanent løsning på selskapets gjeldsproblemer.

Nå kommer analyseselskapet og dataleverandøren Vessels Value, som følger transaksjonene i shipping-markedet tett, med ny informasjon om forhandlingene.

I et skriftlig intervju med E24 sier Vessels Value-direktør Matthew Freeman blant annet at analyseselskapet «forstår at ulike kreditorer presser Solstad til å kvitte seg med opp mot 20 skip i nær fremtid».

Matthew Freeman er direktør i Vessels Value & Seasure Shipbroking.

Ben Wood

Freeman ønsker ikke å utdype sitatet av hensyn til sine kilder i markedet.

Solstads administrerende direktør avviser at Vessels Values informasjon er korrekt.

– Det stemmer overhodet ikke, sier Lars Peder Solstad til E24.

Solstad Offshore har slitt med å betjene sin gjeld på rundt 30 milliarder kroner fordi flåten på 138 skip ikke har vært lønnsom nok etter oljeprisfallet i 2014.

Ved utgangen av andre kvartal lå 52 av Solstads skip i opplag. Selskapet skal legge frem tall for tredje kvartal i løpet av dagen.

I denne E24 Pluss-saken kan du lese mer om hvorfor Vessels Value og andre mener det kan lønne seg for Solstad og kreditorene å gjøre skip til spiker.

Les også

Nedskrivninger tynger Dof- tapte 2,13 mrd. i tredje kvartal

Lars Peder Solstad er administrerende direktør i Solstad Offshore. Han er sønnen til Johannes Solstad, som opprinnelig startet selskapet i 1964.

Berit Roald / NTB scanpix

Her kan du lese mer om