Tung tech-dag på Wall Street: Største Netflix-fall på over ett år

Analytikere spekulerer i at Trumps skattereform har fått aksjeeiere til å rømme de største techselskapene på blodrød dag for flere av selskapene. Dow Jones nærmer seg samtidig ny milepæl.

ÅRSVERSTE: Netflix fikk sitt verste fall på over et år på børsen onsdag.

Foto: Elise Amendola AP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

På tross av gode BNP-tall ble det en blodrød dag for flere av årets heteste aksjer på Wall Street onsdag. Verst gikk det ut over Netflix, som falt over 5,54 prosent onsdag. Det er det verste fallet siden tidlig i november i fjor.

Fallet gjorde også at aksjen den siste måneden er ned 5,71 prosent. Likevel er aksjen opp 52 prosent hittil i år.

Årsaken til det voldsomme fallet skal være at republikanernes skatteplan ikke ser ut til å ha så stor effekt for tech-sektoren, da de allerede betaler moderate 18,5 prosent i selskapsskatt.

Trumps skatteplan legger opp til en selskapsskatt på 20 prosent, men ifølge Wall Street Journal debatter nå republikanske senatorer om selskapsskatten skal plasseres på 22 prosent.

Les også

Netflix overgår egne forventninger – fikk 5,3 millioner nye brukere

– Dagens fall er ikke koblet fundamentalt til tech sektoren, men er bare investorer som sier til seg selv: «Tech har hatt et godt år, men hvilke sektorer vil tjene på skattereformen», sier Mark Kepner, direktør og trader i Themis Trading LLC til Bloomberg.

Dow Jones rekord – igjen

I tillegg til dette peker enkelte på at investorer vil ta ned risikoen på porteføljene, og ta ut gevinst.

Også de øvrige såkalte FAANG-aksjene falt onsdag. Facebook falt mest av de øvrige med 4 prosent. Apple (-2,07 prosent), Amazon (-2,71 prosent) og Alphabet (Google, -2,44 prosent) hadde en rød dag på børsen.

Teknologiindeksen Nasdaq Composite falt, som følge av nedgangen blant de store teknologiselskapene, 1,27 prosent onsdag.

For Dow Jones, derimot, fortsatte børsfesten. Indeksen steg til ny sluttrekord på 23.940 poeng, opp 0,43 prosent. Dermed er det bare fattige 60 poeng til 24.000, noe som eventuelt vil bli fjerde gangen indeksen passerer en slik milepæl i år.

Det gikk ikke like bra med S&P 500, som falt tilbake 0,04 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Wall Street
 2. Netflix
 3. Amazon
 4. Facebook

Flere artikler

 1. Sendte Wall Street rett ned

 2. Marerittdag på Wall Street

 3. Vaklende første handelsdag på Wall Street

 4. Annonsørinnhold

 5. Verste uke for Dow Jones på ti år

 6. Nettgiganter får juling på Wall Street