Tidligere fotballstjerne har tre millioner i Fredlys tanksatsing

Torsdag morgen ventes sterke resultater og første utbytte fra Arne Fredlys Hunter. Blant dem som satser pengene sine på tankrederiet er en rekke kjente børsinvestorer – og den tidligere fotballprofilen Alf-Inge Haaland.

Alf-Inge Haaland (t.h) i duell med Brasil Ronaldo i en privatlandskamp på Ullevål stadion i 1997.
Publisert:

Tankaksjer har vært et hett tema blant norske investorer det siste året.

Både profilerte investorer og småaksjonærer har i flere perioder kastet seg over sektoren. Dette skyldes blant at aksjene har steget betydelig på grunn av historisk høy inntjening for skipene.

Siden har riktignok både inntjeningen og aksjene falt tungt tilbake.

Millioner i potten

Blant dem som har valgt å la noen av pengene sine forhåpentligvis kaste av seg i tank, er den tidligere fotballspilleren Alf-Inge Haaland (47), viser ferske oversikter onsdag.

Han har for øyeblikket i underkant av tre millioner kroner, eller 772.222 aksjer, plassert i milliardær Arne Fredlys Oslo Axess-noterte tankrederi Hunter Group.

E24 har vært i kontakt med Haaland, som ikke ønsker å kommentere investeringen i Hunter.

Det er ikke kjent når aksjene ble kjøpt, men han eide ingen ved årsskiftet, ifølge aksjonærregisteret.

Haaland spilte på det norske landslaget i perioden 1994–2001. Han har også over 200 kamper bak seg i den engelsk prestisjeligaen Premier League, blant annet som kaptein for Manchester City.

Alf-Inge Haaland er faren til Dortmund-spiller og målkonge Erling Braut Haaland.

For øyeblikket er han mest omtalt i pressen som fotballagent og som far til stjerneskuddet Erling Braut Haaland.

Venter resultathopp og første utbytte

Torsdag legger Hunter frem tallene for årets andre kvartal.

Analytikerkorpset venter sterke resultater, ettersom inntjeningen spotmarkedet var historisk høy i perioden. Pareto Securities øyner også Hunters første utbytte, på lave 0,01 dollar per aksje, ifølge analysesjef Eirik Haavaldsen.

Meglerhuset venter et resultat før skatt på 19,8 millioner dollar, opp fra 12 millioner dollar i første kvartal. Inntektene venter Haavaldsen vil lande på 31 millioner dollar, opp fra 21 millioner dollar i første kvartal.

For 2020 som helhet ventes et resultat før skatt på 71 millioner dollar.

Analytikere mener riktignok at noe av det viktigste å følge med på for tankinvestorene, er utsiktene videre og bookinger i tredje kvartal. Pareto venter at Hunter vil melde om sterk guiding, altså fremtidsutsikter, med gjennomsnittsrater for skipene på rundt 60.000 dollar dagen for tredje kvartal.

Pareto mener også at Hunter er en «åpenbar» kandidat til å bli kjøpt opp og jekker denne uken opp anbefalingen til «kjøp». Kursmålet settes til 4,3 kroner per aksje, mens aksjen koster 3,6 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.

Arne Fredly.

Verdt 2,1 milliarder

Det var i 2018 at Fredly tok kontrollen over Hunter, et tidligere oljeselskap, etter en heftig maktkamp med IKM-sjef Ståle Kyllingstad.

Selv eier Fredly 29,29 prosent av selskapet.

Siden har milliardæren gjort om selskapet til et tankrederi gjennom kjøp av skip med såkalte scrubbere for flere milliarder kroner. I dag har det en markedsverdi på 2,1 milliarder kroner.

Blant de mer profilerte investorene i selskapet er Fredly selv, Sundt-familien, Arne Blystad, Ketil Skorstad, Torbjørn Kjus og Haakon Sæter.

Publisert: