Blandet på børsene i Asia

De asiatiske børsene har gitt blandede signaler gjennom handelsdagen. Shanghai Composite er ned over én prosent.

Publisert:

De viktigste børsene i Asia og Stillehavsregionen falt betydelig onsdag som følge av svake amerikanske inflasjonstall og kraftig nedgang på Wall Street.

Torsdagen er noe mer optimistisk. Etter oppgang i morgentimene for de fleste indeksene, snudde det utover dagen til å bli mer blandet.

Slik ser hovedindeksene ut klokken 11:15 torsdag:

  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,21 prosent.
  • Hang Seng i Hongkong er opp 0,44 prosent.
  • Shanghai Composite falt 1,16 prosent.
  • Kospi i Seoul er ned 0,40 prosent.
  • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,32 prosent.
  • ASX 200 i Sydney steg 0,21 prosent.

– Aksjemarkedene er for øyeblikket i ingenmannsland, sier Sean Darby, global aksjestrateg hos Jefferies i Hong Kong til Reuters.

Han sier videre at den amerikanske sentralbanken ikke driver økonomien ved å kikke i bakspeilet, men blir tvunget til å trykke på «renteøknings-akseleratoren» samtidig som rentemarkedene priser inn en det han betegner som en «overstramming» fra den amerikanske sentralbanken.

Inflasjonen i USA for august endte på 8,3 prosent, ned fra 8,5 prosent i juli. På forhånd ventet analytikerne at prisveksten skulle dempe seg til 8,0 prosent. Det ga den verste dagen på Wall Street så langt i år.

Japansk eksport

Eksporten steg med 22,1 prosent i august på årsbasis. På forhånd var det ventet en oppgang på 23,6 prosent, ifølge Trading Economics.

Importen skrev samtidig med 49,9 prosent, mot en ventet oppgang på 46,7 prosent, ifølge TDN direkt.

Japanske Yen holder seg stabil mot dollaren torsdag, etter å ha falt til det laveste nivået for den japanske valutaen siden 1998. Yenkursen ligger på 143,38 målt mot dollaren.

Masato Kanda, visefinansminister i Japan, uttrykte at han er bekymret for de siste bevegelsene i valutamarkedet.

– Vi vil overvåke situasjonen, med en følelse av at det haster. Vi skal reagere passende på kommende bevegelser, og ingen muligheter vil utelukkes, sa han ifølge Reuters.

I august ble det skapt 33.500 nye jobber i Australia. Det er en 0,2 prosent sesongjustert økning fra Juli. Arbeidsledigheten steg til 3,5 prosent, skriver CNBC.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om