Flyr i mål med kriseemisjon – investorene flokker seg rundt selskapet

Selskapet bekrefter at de har hentet de første 250 millioner kronene de ønsket.

Publisert:

Pengene hentes i et forsøk på å fylle en kasse som begynner å gå tom. Flyrs kontantbeholdning hadde falt til 154 millioner kroner per 30. september. Da var egenkapitalen negativ med 450 millioner kroner.

– Jeg tegnet en liten pot i Flyr, men det er egentlig mot mine prinsipper i markedet. Syntes slike zoombie-selskap burde få dø, skriver investor Atle Sandvik Pedersen i en SMS til E24.

Investor Pedersen sier at selskapet fortsatt vil ha negativ egenkapital etter at pengene blir hentet inn.

– Men noen ganger må man ta ting man ikke liker for å stå på listene når det kommer nedsalg eller emisjoner man vil være med på, skriver Pedersen.

I slutten av september var egenkapitalen til Flyr negativ med 450 millioner kroner. Men finansdirektør Brede Huser i Flyr sa til Finansavisen mandag at egenkapitalen nå har bedret seg med rundt 100 millioner kroner, grunnet et fall i dollarkursen.

25 milliarder aksjer

Flyselskapet har vært på pengejakt i én uke. Flyr lyktes ikke med å hente 430 millioner gjennom kriseemisjonen de meldte om forrige uke, men har i stedet gått for en alternativ løsning. Den håper de at til slutt vil gi selskapet opp mot 700 millioner kroner.

Første ledd i denne alternative transaksjonsløsningen var en rettet emisjonpengeinnhenting ved salg av nye aksjer hvor selskapet ønsket å hente 250 millioner kroner, hvor investorer skulle betale 1 øre per aksje.

Altså var det utstedt 25 milliarder aksjer.

Disse investorene har så langt bekreftet at de har tegnet seg i denne første emisjonen:

Det er også viktig å understreke at de som ønsket å tegne seg i emisjonen, måtte legge minst 100.000 euro, tilsvarende i overkant av 1 millioner kroner, på bordet for å bli med.

Les også

Privatinvestor vil inn i Flyr med millionbeløp

Betydelig overtegnet

Selskapet opplyser i en børsmelding at emisjonen var betydelig overtegnet, noe som betyr at flere investorer trolig ikke vil få handle for alt de har bedt om.

Flyr-sjef Tonje Wikstrøm sa onsdag at det var fantastiske nyheter at emisjonen allerede da var overtegnet.

– Det er bevis på at vi har en robust finansiell plan som investorene har tro på. Nå skal vi fortsette arbeidet med å bygge fremtidens flyselskap og være garantisten for at den norske modellen har kommet for å bli, sa i en pressemelding onsdag.

I børsmeldingen understreker Flyr på nytt hvor avgjørende det er at de får hentet inn disse helt nødvendige millioner kronene.

Steg én av Flyrs alternative kriseplan, de 250 millioner kronene, skal bidra til å få selskapet gjennom første kvartal i 2023.

De resterende leddene vil være helt avgjørende for selskapets fremtid.

– Hvis selskapet ikke klarer å skaffe denne ekstra nye kapitalen innen utgangen av første kvartal 2023, vil selskapet kanskje ikke være i stand til å opprettholde sin fremtidige drift, skriver Flyr i børsmeldingen.

Skal opp til ekstraordinær generalforsamling

Neste ledd i Flyrs alternative løsning er en reparasjonsemisjon, hvor de ønsker å hente inntil 100 millioner kroner.

Nå bekrefter Flyr at denne planen er klar, og disse kronene skal hentes fra eksisterende aksjonærer, som ikke har deltatt i den rettede emisjonen.

Det er alle aksjonærene som sitter med aksjen etter handelsdagen torsdag, utenom de som tegnet seg under torsdagens rettede emisjon, som får disse rettighetene.

Også disse 100 millioner kronene skal hentes ved å utstede aksjer til samme pris som i torsdagens rettede emisjon.

Både dagens rettede emisjon og den kommende reparasjonsemisjonen må begge godkjennes av den ekstraordinære generalforsamlingen onsdag neste uke.

Les også

Flyr-grunnlegger går inn med 10 millioner i ny pengeinnhenting

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om