Kongsberg Gruppen med rekordhøyt driftsresultat

Ordreboken har vokst ytterligere og ligger nå på hele 54,1 milliarder kroner. Selskapet er nå trygg på å oppnå ambisjonen om omsetning på 30 milliarder i år.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen
Publisert:

Kongsberg Gruppen omsatte for 7,745 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 6,216 milliarder i samme periode i fjor.

Driftsresultatet (ebitda) øker fra 1,054 til 1,36 milliarder kroner. Det er forsvarskonsernets høyeste driftsresultat noensinne, ifølge selskapet selv.

Resultatet før skatt kom på 1,11 milliarder kroner.

Ordreinngangen i kvartalet ble 7,535 milliarder kroner, omtrent en halvering fra samme periode i fjor.

Les på E24+

Kommentar: Sint XXL-aksjonær er et eksempel til etterfølgelse

– Ordrereserven vår er på solide 54,1 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, tilbudsaktiviteten er rekordhøy i alle forretningsområder, og vi kommer til å nå ambisjonen om over 30 milliarder kroner i omsetning i 2022. Jeg er trygg på at Kongsberg både vil håndtere de eksterne utfordringene, gripe nye muligheter og samtidig levere solide resultater, sier konsernsjef Geir Håøy i en pressemelding.

Fem analytikere hadde på forhånd avgitt forventninger til selskapets kvartalstall.

I snitt ventet de en omsetning på 7,08 milliarder kroner og et brutto driftsresultat (ebitda) på 1,1 milliarder kroner.

Resultat før skatt var ventet på 773 millioner kroner.

Les på E24+

Kommentar: Supersykel for forsvarsaksjer?

Stadig tykkere ordrebok

Kongsberg Gruppen har klatret over 30 prosent på Oslo Børs siden Russlands invasjon av Ukraina.

Blant annet som følge av at USA har bidratt med luftvernsystemet Nasams som krigsstøtte til Ukraina. Dette er utviklet av Kongsberg i samarbeid med amerikanske Raytheon.

Den siste tiden har ordrereserven lagt skikkelig på seg. Ved forrige kvartal var den estimert til 51,5 milliarder kroner.

Etter det har både den amerikanske og spanske marinen lagt inn bestillinger på Kongsberg Gruppens sjø- og kryssermissil Naval Strike Missile (NSM).

Publisert: