Nedgang på Wall Street – Manchester United-aksjen steg kraftig

Pilene pekte nedover på Wall Street torsdag, etter nye tall som viste at produsentprisene var høyere enn forventet i januar. Manchester United-aksjen steg kraftig etter oppkjøpsrykter.

Manchester United-aksjen steg 9,73 prosent torsdag, etter rykter om både at Qatar vil by 5 milliarder pund for klubben og at Saudi Arabia også kaster seg med i kampen om klubben.
Publisert:

Torsdag åpnet de tre toneangivende indeksene på Wall Street med nedgang. Det var sur stemning igjennom hele handelsdagen, og fallet tiltok noe i innspurten.

Slik ser det ut ved stengetid klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones falt 1,26 prosent.
  • Nasdaq falt 1,78 prosent.
  • S&P 500 endte ned 1,28 prosent.

Onsdag snudde Wall Street fra minus til pluss, og endte dagen med bred oppgang.

Les på E24+

Christine (29) tjener 15.000 kroner ekstra i måneden: – Noe for alle

Manchester United-aksjen steg kraftig etter rykter

I morgen går fristen ut for å gi bud på den britiske fotballklubben Manchester United.

Bloomberg skriver at Qatars investeringsfond har planer om å legge inn et bud på klubben på fem milliarder pund. Det tilsvarer rundt 61,5 milliarder kroner etter dagens kurs. Samtidig melder The Telegraph at Saudi Arabia også ønsker å kjøpe klubben.

I tillegg skal Storbritannias rikeste mann, Manchester-mannen Sir Jim Ratcliffe være interessert. Ratcliffe er eier og grunnlegger av industriselskapet Ineos.

Les også

Bloomberg: Qatar er klare til å by – Manchester United stiger på børs

I fjor ble det kjent at Glazer-familien, som har eid fotballklubben siden 2005, er villige til å selge hele, eller deler, av den aksjenoterte klubben. Selskapet Raine, som styrer salget, har satt frist fredag kveld klokken 23.00 for å melde interesse for et oppkjøp.

Manchester United er notert på børsen i New York, og aksjen skjøt opp etter at ryktene om at Saudi Arabia også vil kaste seg med i oppkjøpskampen.

Manchester United-aksjen steg 9,69 prosent torsdag, til en pris på 26,84 dollar per aksje. Det er den høyeste sluttkursen aksjen har stått i noen gang.

Oppgang i produsentprisene

Før børsåpning kom tall over antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd (jobless claims) for forrige uke. Det viste en overraskende nedgang på 1000 til 194.000. Ifølge CNBC var det ventet å ligge på 200.000.

Før børsåpning kom også tall som viste at amerikanske produsentpriser, PPI, økte med 0,7 prosent i januar. Det er et mål på utvikling i priser en produsent får for sine varer.

Økningen indikerer fortsatt høy inflasjon, og på forhånd ventet analytikere en vekst på 0,4 prosent.

Les på E24+

Er resesjon priset inn i markedet?

– Inflasjonstallene fra tidligere i uken viser at kampen mot inflasjonen ikke er over, spesielt når man tar dagens PPI-tall i betraktning, sier Mike Loewengart i Morgan Stanley, ifølge CNBC.

Loewgart legger til at nedgangen i nye søkere til arbeidsledighetstrygd sank i januar indikerer at arbeidsmarkedet holder seg stramt.

– Det burde ikke være en overraskelse å se markedet nå ta en pust i bakken ettersom håpet om mer dueaktige signaler fra Fed de kommende månedene svinner hen. Investorer bør innse at inflasjonen kanskje ikke faller tilbake til normale nivåer så raskt som mange håper, og at det kan bli mer volatilitet, sier han.

Sterkere inflasjon enn ventet

Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viste at prisveksten i USA lå på 6,4 prosent i januar målt mot samme tid i fjor. Kjerneinflasjonen, som måler prisveksten sett bort fra mat- og energivarer, havnet på 5,6 prosent.

Begge tallene var sterkere enn ventet. På forhånd ventet analytikerne at inflasjonen skulle havne på 6,2 prosent og kjerneinflasjonen skulle dempe seg til 5,5 prosent.

– Fortsatt ukomfortabelt sterke tall for sentralbanken, sa Marius Gonsholt Hov, sjeføkonom i Handelsbanken til E24 etter at tallene ble kjent.

Før børsåpning onsdag kom det tall som viste at detaljomsetningen i USA var opp 3,0 prosent på månedsbasis i januar, som var høyere enn den forventede oppgangen på 1,8 prosent, ifølge Trading Economics.

Tesla tilbakekaller mer enn 362.000 biler

Tesla tilbakekaller over 362.000 biler på grunn av risiko for ulykker knyttet til programvaren for selvkjøring, opplyser den føderale etaten for trafikksikkerhet (National Highway Traffic Safety Administration), ifølge Bloomberg. Dette gjelder enkelte biler av modellene 2016–2023 Model S, Model X, 2017–2023 Model 3, og 2020–2023 Model Y.

Etaten sier at bilene kan utgjøre en fare, siden programvaren blant annet lar dem kjøre gjennom veikryss og overskride fartsgrensene.

Bilene er utstyrt med selskapets eksperimentelle programvare for førerassistanse. Tesla sier at de vil komme med en gratis oppdatering av programvaren.

Tesla-sjef Elon Musk har reagert på bruken av ordet tilbakekalling for å beskrive sikkerhetsdefektene. Musk skrev på Twitter torsdag kveld at «tilbakekalling» er feil, og at bilene oppdateres over luften.

Tesla-aksjen falt 5,69 prosent torsdag.

Les også

Ansatte hos Tesla i New York ønsker å fagorganisere seg

YouTube-sjefen trekker seg

Susan Wojcicki varsler torsdag kveld at hun trekker seg som sjef for videodelingsnettstedet YouTube. Neal Mohan, produktsjef i Youtube, vil overta sjefsstolen fra Wojcicki.

– I dag, etter nærmere 25 år her, har jeg besluttet å trekke meg fra rollen som sjef i YouTube og starte på et nytt kapittel der jeg fokuserer mer på familien min, helsa mi og personlige prosjekter, skriver hun i en bloggpost, ifølge CNBC.

Wojcicki skriver videre at hun har avtalt med Alphabet-sjef Sundar Pichai om å ta en rådgiverrolle på tvers av Google og Alphabet på lengre sikt. YouTube eies av tek-giganten Alphabet.

Alphabet-aksjen falt 1,48 prosent.

Les også

YouTube-sjef Susan Wojcicki trekker seg

Publisert: