Oppgang på Wall Street – Zoom falt

Kleskjeden Abercrombie & Fitch steg kraftig. Videokonferanse-selskapet Zoom falt markant.

Flere butikkjeder har levert kvartalstall før børsåpning i USA tirsdag.
Publisert:

Oppdateres.

Alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street endte med oppgang tirsdag.

Slik ble dagen for de toneangivende amerikanske indeksene:

  • Dow Jones steg 1,18 prosent
  • Nasdaq steg 1,36 prosent
  • S&P 500 steg 1,36 prosent

Uken startet med nedgang i de amerikanske aksjemarkedene mandag. Den økende coronasmitten i Kina og bekymring for de økonomiske konsekvensene av nye nedstenginger i landet har blitt trukket frem som faktorer som preget markedet.

Les på E24+

Dette er de største aksjonærene i Flyr etter emisjonen

Oljeprisen har gjennom tirsdag ligget litt høyere enn nivåene fra mandag kveld. Den mer jevne utviklingen kommer etter oljeprisen først falt brått, og så hentet seg inn igjen, i løpet av ettermiddagen mandag.

Oljeprisen ligger på 88,43 dollar fatet ved stengetid på Wall Street. En oppgang på 0,71 prosent siden midnatt.

Zoom faller

Aksjen til Klesprodusenten Abercrombie & Fitch steg 21,65 prosent etter å ha levert bedre enn ventet i tredje kvartal. Selskapet sier ifølge CNBC at etterspørselen etter klær økte som følge av at folk begynte å dra på jobb igjen etter pandemien.

Zoom Video fikk også merke pandemien, men i form av oppgang. Nå ser det verre ut for det amerikanske videomøteselskapet. Aksjen endte ned 3,87 prosent for dagen, og har falt rundt 90 prosent siden toppen under pandemien. Selskapet leverte som forventet i tredje kvartal, men varslet samtidig om svakere fremtidsutsikter enn det markedet trodde på forhånd.

Fotball-aksje til værs

Aksjen til Manchester United endte dagen med en oppgang på 14,66 prosent tirsdag.

Skynews skriver at eierne vil vurdere sine finansielle muligheter, inkludert et salg. Hverken klubben eller eierne har bekreftet ryktene. Nyhetsbyrået skriver videre at et eventuelt salg trolig vil overstige markedsverdien på 2,47 milliarder dollar som selskapet er verdsatt til på den amerikanske børsen.

Best Buy-aksjen opp

Flere selskaper innenfor varehandel har sluppet kvartalstall i forkant av børsåpning tirsdag.

Elektronikk-kjeden Best Buy leverte bedre enn analytikerne hadde ventet i tredje kvartal, skriver CNBC. Selskapet endte med inntekter på 10,59 milliarder dollar og et resultat etter skatt på 277 millioner dollar. Selv om det er bedre enn ventet er det ned fra samme periode i fjor.

Best Buy har samtidig oppjustert sin guiding for finansåret totalt sett i lys av de bedre enn ventede tallene i tredje kvartal. Selskapet holder fast på guidingen for fjerde kvartal. I sommer nedjusterte Best Buy forventingene sine, og pekte på lavere etterspørsel fra forbrukere som merker prisveksten.

Best Buy-aksjen endte med en oppgang på 12,71 prosent

Sportskjeden Dicks Sporting Goods leverte også bedre enn ventet både på inntekter og resultatsiden i tredje kvartal, og skrudde som Best Buy opp sine forventingen for finansåret som helhet, ifølge CNBC. Aksjen steg 10,09 prosent.

Dollar Tree faller

Andre butikkjeder har en mindre positiv dag på børs. Dollar Tree-aksjen falt med 7,79 prosent.

Billigkjeden melder i forbindelse med tallslippet for tredje kvartal at de venter et resultat for året som helhet i det lavere sjiktet av guidingen de tidligere har gitt.

I tredje kvartal endte på sin side justert resultat per aksje på 1,20 dollar per aksje. Det var rett over det analytikerne hadde ventet på forhånd, ifølge Bloomberg.

Wells Fargo-analytiker skriver at de er fornøyde med fremgangen til Dollar Tree i tredje kvartal, men at guidingen for fjerde kvartal bare styrker bekymringen rundt konsesusforventingene for året, ifølge Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no