Dette kan bli årets beste studentlag

Edinburgh-studentene Anders Christian Moland, Frederik Sagbakken Ness og Ludvig Nordby Hjelde ligger på førsteplass i Aksje-NMs studentliga. De er fornøyd med innsatsen, men tror man trenger en god dose flaks for å vinne.

KAN VINNE STUDENTLIGAEN: Frederik Sagbakken Ness, Ludvig Nordby Hjelde og Anders Christian Moland utgjør studentlaget The University of Edinburgh Business School i Aksje-NM 2016. Foto: PRIVAT

  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

Det ser svært lovende ut for studentlaget fra University of Edinburgh Business School i årets Aksje-NM.

Mot slutten av nest siste uke av konkurransen ligger de helt i ledelsen av studentligaen sammenlagt, og vipper opp og ned av førsteplassen med en avkastning på rundt 8,5 prosent.

Studentlaget ble med først etter at det hadde gått en uke av konkurransen, og sett bort ifra at de gjerne skulle vært med fra dag én, er de fornøyd med innsatsen så langt.

– Vi har alle handlet litt aksjer før og tenkte det kunne være gøy å prøve å bruke teorien vi har lært og verktøyene vi har tilgjengelig, i praksis, forteller Anders Christian Moland (23).

Kan du slå University of Edinburgh Business School i Aksje-NM 2016? Det er ennå ikke for sent å melde seg på! GJØR DET HER!

– Sene kvelder hver dag

Sammen med Frederik Sagbakken Ness (25) og Ludvig Nordby Hjelde (24) representerer han studentlaget fra studieinstitusjonen i Skottlands hovedstad.

Alle tre flyttet til Edinburgh for å ta en ettårig mastergrad: Moland i Banking & Risk Management, Ness i Finance og Investments, og Hjelde i Accounting & Finance.

Ness og Hjelde hadde da allerede studert fire år ved Heriot Watt, et internasjonalt universitet i Edinburgh, og trivdes svært godt i byen.

Les også

Slik er livet som shipping-student i Southampton

Moland kom fra studier i Canada, hvor han tok en Bachelor of Business Administration ved Acadia University.

– Etter å ha studert finans med bakgrunn i det nordamerikanske markedet, ønsket jeg å studere videre i Europa grunnet at finansmarkedene opererer på forskjellige måter i de forskjellige verdensdelene, forteller han.

Valget falt på Edinburgh primært på grunnlag av skolens renommé, kombinert med det faglige, forteller Moland videre.

– Vi bruker mye tid på skolen. Det er stort sett sene kvelder hver dag. Til tross for at vi har studert finans tidligere, er fagene krevende og vi lærer mye nytt, forteller studentene.

Finansfolk som gjesteforelesere

Skolen kan blant annet skilte med mer enn ti Bloomberg-terminaler, i tillegg til Reuters' Eikon-terminaler.

Bloombergs terminalløsning er en abonnementstjeneste med oppdatert «real time» børs- og finansinformasjon, og koster i gjennomsnitt 20.000 dollar i året. Den brukes av tusenvis av børsmeglere og finansmedarbeidere verden over.

Reuters' Eikon-terminalene tilbyr det samme, og er Bloombergs største konkurrent.

Studieprogrammet er lagt opp til at man har stor valgfrihet på hvilke områder man ønsker å spesialisere seg innenfor. Det er to semester med undervisning og ett semester, som går fra mai til august, til masteroppgave.

De har gjesteforelesere fra finansindustrien i Storbritannia.

Og det er dessuten i overkant av 300 nordmenn i byen, forteller studentene.

– Vi trives veldig godt og kan absolutt anbefale andre å studere her både med tanke på læring og det sosiale, sier Moland.

Mens Hjelde allerede har fått jobb i Nordea, hvor han begynner i september, er Moland og Ness i intervjuprosesser med firmaer både i Norge og i Storbritannia.

Les også

Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

Må ha en god dose flaks

I Aksje-NM har de tenkt med en kort investeringshorisont. Ettersom de ikke fikk med seg den første uken av konkurransen, har de kun hatt fem uker å spille på.

– Bortsett fra et par investeringer, der vi har gjort grundige verdivurderinger ettersom vi sitter i selskapene med egne penger, har vi søkt etter volatilitet, og kjøpt selskaper som slipper tall relativt snart, forteller Hjelde.

– Vi har sett etter aksjer som har falt som følge av bredt fall på børsen, som vi mener ikke har hatt noen fundamental grunn til å falle, forteller han.

Les også

Niendeklassinger med i Aksje-NM: – Gøy og lærerikt

De har kjøpt fisk, teknologi og bank, uten stor eksponering mot olje og oljeservice.

– Vi ser på disse sektorene som attraktive i dagens marked, sier Ness.

Og med unntak av DNO har de holdt seg unna olje og oljeservice.

De har dessuten hatt stor nytte av Bloomberg-terminalene på skolen, som de har brukt aktivt til research.

– For å vinne tenker vi å fortsette som vi har gjort frem til nå, men kanskje ta litt mindre risiko. Når man velger en strategi som vi har gjort og kun skal investere for fem uker, må man selvfølgelig også ha en god dose flaks, avslutter Hjelde.

Les også

– Gøy og lærerikt

Les også

Slik er livet som shipping-student i Southampton

Les også

Jentelag i Aksje-NM 2016: – Det smarteste er nok å bare kaste seg ut i det

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Det hadde smakt veldig godt å trone øverst på pallen

  2. Går for seier i studentligaen

  3. Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

  4. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

  5. Aksje-NM: – Skal sikre seieren med gode, stabile investeringer