Prisen på BMWs nye miljørakett avslørt

BMWs salgsjef slapp prisen på den nye sportsbilen i8 onsdag. Den futuristiske bilen som Tom Cruise kjørte i Mission Impossible 4 vil trolig koste over millionen i Norge.

BIKKER MILLIONEN: Med en grunnpris på omtrent 100.000 euro fra fabrikk, ser det ut til at prisen på miljøraketten BMW i8 vil ende på over én million med norske avgifter. Her er bilen fotografert på bilshowet i Detroit i januar. Se flere bilder ved å klikke på pilene på bildet.
PRODUKTPLASSERING: BMW har gjort alt de kan for å spake blest rundt sine nye miljøbiler. Her er Tom Cruise fotografert med bilen under premieren på Mission Impossible 4 i Moskva i desember 2011.
Her er Tom Cruise og Paula Patton fra Mission Impossible 4-filmen. Bilen ble flittig brukt i flere scener i actionfilmen.
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Onsdag åpnet den første butikken dedikert til BMWs i-modeller. Åpningen fant sted i Park Lane i London.

Under åpningen kunne BMW globale salgssjef, Ian Robertson, fortelle reportere at superbilen i8 vil selges for rett over 100.000 euro når den lanseres i 2014, ifølge Bloomberg.

Les også: Porsches supermiljøbil tar form

Basert på tilgjengelige tall basert på førproduksjonsutgaven av bilen, vil i8 på norske skilter utløse en engangsavgift på omtrent 372.000 kroner.

Bilen vil nok dermed forbli en drøm for mange når totalprisen topper én million kroner.

Ny modellserie

BMW har valgt å introdusere en helt ny modellrekke for å konkurrere med Audi og Mercedes i fremtiden.

Hittil har selskapet presentert to modeller og bilprodusenten har ikke latt én eneste sjanse gå fra seg for å skape blest rundt produktene.

Les om modellene her: BMWs fremtid presentert

Sportsmodellen i8 kombinerer en tresylindret motor på 223 hester med en elektrisk motor som yter 129 hester. Det skal tilsammen gjøre at bilen går 0-100 på rett under fem sekunder ifølge BMW.

Bybilen i3 vil selges enten som en ren elbil eller med en hjelpemotor som kan lade batteriene når du går tom for strøm. i3 skal lanseres allerede neste år til en betydelig lavere pris.

Milliardsatsing

BMW skal investere over 530 millioner euro i det nye miljømerket.

Konkurransen blant premiumprodusentene hardner til ettersom alle produsentene nå har lansert diverse hybrider og miljøversjoner av modellene sine.

Ifølge salgssjef Ian Robertson, har ikke BMW bestemt seg for om de vil lansere flere modeller under i-serien.

Prisen på rundt 100.000 euro betyr at BMW posisjonerer seg i prissjiktet til den mye omtalte Fisker Karma som selges for 103.000 dollar før avgifter.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. 100.000 vil prøve BMW i3

  2. Elektrisk BMW til 250.000

  3. Drømmebil for nordmenn:Audi med ny hytteekspress

  4. - Mister sportsbilen sin status?

  5. Betalt innhold

    Tom Cruise er god butikk: Kjøper lokale varer og tjenester for 80–90 millioner