Oljefondet støtter lønnskutt i storbank

Oljefondet varsler at det støtter et forslag om kutt i den maksimale lønnen til toppsjefene i Royal Bank of Scotland, og et forenklet lønnssystem.

LAVERE LØNN: Oljefondet bestemte seg nylig for å legge press på styrene i selskaper for å få redusert og forenklet sjefslønningene. Målet er at sjefene skal legge mer vekt på langsiktig avkastning heller enn kortsiktige mål og bonuser. Nå støtter fondet et forslag fra Royal Bank of Scotland om å senke sjefens makslønn og forenkle lønnssystemet.

Foto: Neil Hall, Reuters
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Royal Bank of Scotland har foreslått å senke taket på hvor mye sjefene kan få utbetalt.

Forslaget skal vedtas på bankens årlige generalforsamling den 11. mai.

Det norske Oljefondet støtter forslaget. Ved utgangen av fjoråret eide fondet 0,55 prosent av aksjene i banken, til en verdi av 1,55 milliarder kroner.

– Norges Bank Investment Management vil stemme for retningslinjene for avlønning, og alle andre forslag som skal godkjennes av aksjonærene på Royal Bank of Scotlands årlige generalforsamling, skriver Oljefondet i en melding.

– Styret i Royal Bank of Scotland Group PLC foreslår å forenkle retningslinjene for avlønning av ledelsen ytterligere og dessuten redusere maksimumsbeløpet, skriver fondet.

Varselet om fondets stemmegivning kommer etter at Oljefondet nylig varslet at det ville bli tøffere mot selskaper når det gjelder sjefslønninger.

Fondet vil presse mer på mot styrene i selskaper for å forenkle lønnssystemene, slik at det blir lettere for investorer å vite hva konsernsjefer faktisk får i lønn og bonuser.

Fondet annonserer noen ganger på forhånd hva det kommer til å stemme, spesielt for å vise åpenhet om viktige prinsipielle spørsmål.

– Vi verdsetter styrets vilje til å utfordre tradisjonell tenkning om avlønning. Styret har foreslått å forenkle avlønningsstrukturen på en måte som kan styrke langsiktig verdiskapning for selskapet og aksjonærene, skriver Oljefondet.

– Topplederne vil få en betydelig andel av sin godtgjørelse i aksjer, uavhengig av fratredelse eller pensjonering. Dette er i tråd med fondets publiserte posisjonsnotat om avlønning av administrerende direktør, skriver fondet.

Senker taket 20 prosent

RBS foreslår å redusere konsernsjefens maksimale utbetalte lønn på 20 prosent, mens finansdirektørens maksimale lønn reduseres med 17 prosent, ifølge bankens årsrapport for 2016.

Men fortsatt kan konsernsjef Ross McEwan forvente seg solid lønn. Konsernsjefens maksimale godtgjørelse senkes til 46 millioner kroner (4,126 millioner pund) fra nær 59 millioner kroner med det nye lønnssystemet, ifølge årsrapporten.

Det nye tallet inkluderer en grunnlønn på 1 million pund, 376.000 pund i pensjoner og ytelser, 1 million pund i aksjer og maksimalt 1,75 millioner pund som del av en langsiktig incentivplan.

KUTTER MAKSLØNNEN: Slik ønsker RBS å kutte den maksimale kompensasjonen til topplederne sine. Oljefondet støtter taket og forenklingene som foreslås på generalforsamlingen torsdag.

Foto: Royal Bank of Scotland
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Oljefondet
  2. Bank
  3. Aksjer

Flere artikler

  1. – Sjefslønnen må bli enklere

  2. Berømmer styret i britisk selskap: Oljefondet vil støtte lønnsgrep

  3. Oljefondet vil stemme nei til Wizz Air-sjefens milliardbonus

  4. Oljefondet tapte avstemning: Wizz Air-sjefen får gullkantet bonusordning

  5. Varsler kamp mot korrupsjon