Geir Linløkken i Investtech ser på tre ulike aksjer. To kjøp og en selg.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Kommentar: Børskjempen har utløst salgssignal

I ukens Investtech ser Geir Linløkken på tre aksjer. To roper kjøp, mens børskjempen Statoil sier selg. 

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Aksjer stiger i kurs fordi kjøperne går oppover i pris for å få kjøpt flere aksjer. Når kursen bryter over tidligere toppnivåer beskriver det en situasjon der optimismen hos investorene er økende. Dette utløser tekniske kjøpssignaler. Vi ser på to aksjer på Oslo Børs som har gitt slike kjøpssignaler. Samtidig ser vi på en børskjempe som har utløst et salgssignal.

Kongsberg Gruppen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og en videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres.

Volumbalansen er positiv, det vil si at aksjen er mer omsatt på dager med kursoppgang enn på dager med kursnedgang. Dette indikerer at kjøperne er mer aggressive enn selgerne, noe som styrker aksjen på kort sikt og forsterker det positive trendbildet.

Aksjen viser et sterkt kortsiktig momentum og har brutt opp gjennom taket i den stigende trendkanalen.

Kongsberg Gruppen er positiv på innsidehandler etter at tre innsidere kjøpte aksjer i selskapet for til sammen over en million kroner i desember.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.
Anbefaling kort sikt: Kjøp

Grafikk: Investtech

Norway Royal Salmon har steget 18 prosent siden bunnen for en måneds tid siden. Det er langt mindre enn mange av de andre lakseaksjene, der flere er opp over 30 prosent.

Positive investorer har imidlertid nå presset kursen over den tidligere motstanden ved 140 kroner. Det har utløst et kjøpssignal. Økende volum på oppgangen styrker aksjen og en videre oppgang indikeres.

Norway Royal Salmon er svakt positiv på innsidehandler etter at CFO Ola Loe og HR direktør Hanne-Guri Haug kjøpte aksjer for henholdsvis 980.000 og 104.000 kroner i månedsskiftet august-september i fjor.

Anbefaling kort sikt: Kjøp

Grafikk: Investtech

Statoil har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Det er i utgangspunktet ikke noe salgssignal, men heller et signal om en svakere stigningstakt eller sidelengs utvikling.

For Statoils del har imidlertid bruddet kommet på høyt volum, noe som svekker aksjen. Samtidig er det nå motstand rundt 180 kroner. Der har aksjen vendt ned tidligere og det indikeres at mange selgere vil tilby sine aksjer og dermed presse kursen ned igjen.

Statoil er negativ på innsidehandler etter at juridisk direktør Hans Henrik Klouman solgte seg ut rett før jul i fjor.

Anbefaling kort sikt: Svak selg

Grafikk: Investtech
Les også

Kommentar: Stor oppside for tøffe investorer

Les også

Tre ting å passe på i 2018

Les også

Investtech: Her er tre sterke aksjekjøp før årsrapportene kommer