RISIKO: Investtech ser denne uken på olje- og offshoreaksjer på Oslo Børs. Risikoen er høy, men oppsiden kan være stor.

Kommentar: Høy risiko, men stor oppside

Investtech ser denne uken på olje- og offshoreaksjer som har høy risiko, men stor oppside de neste ukene. 

Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Vi har gått gjennom aksjene på Oslo Børs, og spesielt olje- og offshore-sektoren, med tanke på å finne de sterkeste kjøpskandidatene på en til to ukers sikt. Vi har funnet tre gode kandidater. I alle disse er risikoen høy, men vi mener dette oppveies av stor oppside.
BW Offshore ligger i en stigende trendkanal på kort sikt. Positive investorer presset torsdag kursen over den tidligere motstanden ved 34 øre og utløste med det et kjøpssignal i aksjen. Positivt moment og volumutvikling styrker aksjen på kort sikt og en videre oppgang indikeres. En maksimalt positiv innsidehandelscore, etter kjøp fra blant annet CEO og CFO i septembermåned, indikerer at aksjen er fundamentalt attraktiv.

Aker Solutions har brutt opp gjennom taket i en svakt stigende trendkanal på kort sikt. Dette vitner om sterkt økende optimisme hos investorene, utgjør et kjøpssignal og tilsier en videre oppgang. Høyt volum på oppgangen og positiv volumutvikling styrker kjøpssignalet. Ved reaksjoner tilbake har aksjen nå støtte fra 38 kroner og nedover mot cirka 35 kroner.

Petroleum Geo-Services ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette viser at investorer har solgt på stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen.
Onsdag brøt imidlertid aksjen opp over den forrige lokale toppkursen på 19,29 kroner. Dette viser at optimismen er økende på kort sikt og indikerer en vending opp også på lengre sikt. Positiv volumutvikling styrker aksjen.
Foreløpig er bruddet helt marginalt, og det er lite som skal til før kursen igjen kommer under 19,29, og da gjenopptar den fallende trenden. Om man går inn nå, anbefales dermed å bruke stopp loss ved sluttkurs under cirka 19,20 kroner.

Publisert:
Gå til e24.no