Aksjeanbefalinger

AKSJEMEGLER: Sparebanken 1 Nord-Norge Securities: - Børsen er på vippen

Aksjemegler Andreas Opshaug tror børsen står på vippen til å skyte fart eller falle tilbake.

HENGER ETTER: Megler Andreas Opshaug i Sparebanken Nord-Norge Securities påpeker at Statoil kun har klatret 20 prosent i år, mens hovedindeksen i samme periode har steget 47 prosent.

Array
  • Aleksander Nordahl
Publisert:

Torsdagen har vært preget av massiv medieinteresse for Norgesbesøket til den amerikanske presidenten Barack Obama.

Besøket har nok ikke satt det største preget på Oslo Børs, men Norges nordligste meglerhus har merket litt mindre aktivitet i dag.

- Det var litt stille på morgenkvisten her, så det var nok en viss interesse for besøket ja, sier megler Andreas Opshaug i Sparebanken 1 Nord-Norge Securities til E24.

Vippepunktet

Men Opshaug selv har hatt all fokus rettet mot børsen, og tror vi står foran et vippepunkt.

- Oslo børs har de siste dagene ligget "retningsløst" i midten av trendkanalen, og utfallsrommet er enten ned mot 350 poeng eller opp i taket av trenden rundt 370-380 poeng, sier Opshaug.

Selv spår aksjemegleren at børsen vil bryte igjennom motstanden som ligger rundt årsbeste på 364 poeng, og skyte fart mot nyttår.

- Vi tror Oslo børs står høyere i slutten av desember enn nå og at oljeprisen er i ferd med å bunne ut i det korte bildet, sier Opshaug.

Torsdag endte hovedindeksen på 362,2 poeng.

Flere aksjetips på E24 Aksjetips!

Tre gode aksjer

Opshaug har også sett nærmere på hvilke aksjer som kan stå fremfor en positiv trend, og har plukket seg ut tre aksjer han har ekstra stor tro på.

- Vi har sett positive signaler i forbindelse med kapitalmarkedsdagen til Norsk Hydro

OSE

NHY

, sier Opshaug.

Hydro hadde kapitalmarkedsdag forrige uke, og aksjekursen har i etterkant steget et fire-fem prosent på et ellers svakt børsklima.

- Punkter som at Quatalum så å si er ferdig, og forventningen om en etterspørselsvekst, eksklusiv Kina, i 2010, underbygger vår tro på aksjen, sier Opshaug.

I tillegg kommer det nye kostnadsprogrammet hvor det forventes at Hydro vil spare 100 dollar per tonn i løpet av 2012, noe som vil øke inntjeningen per aksje med 0,5 kroner, fortsetter aksjemegleren.

Hydro-aksjen endte torsdag opp 2,3 prosent til 43,89 kroner.

- Kjøp RCL

Den andre aksjen Opshaug trekker frem er en aksje som påvirkes av den amerikanske politikken - cruisegiganten RCL

OSE

RCL

.

- Jobbtallene som kom i USA forrige uke, indikerer et trendskifte for den amerikanske ledigheten. Dette er positivt på sikt for RCL, sier Opshaug.

- I tillegg er dollaren fortsatt lav, tiltross for at den har styrket seg noe den siste tiden. Dette er særlig positivt for utenlandske turister, som får gunstigere valutakurser, sier Opshaug.

RCL-aksjen endte torsdag opp 1,3 prosent til 143,9 kroner.

Klima er i skuddet

Neste punkt på programmet til Barack Obama er klimatoppmøtet i København, et møte som også har ført til en kursoppgang for solgiganten Rec

OSE

REC

.

- Det har tikket inn positive meldinger i Rec den siste tiden, og klimakonferansen har satt et ekstra fokus på solenergibransjen, sier Opshaug.

Aksjemegleren føler også at prisingen av Rec er alt for lav.

- Rec er et et vekstselskap, men prises i dag som et verdiselskap, sier Opshaug.

- I tillegg ligger det flere triggere i kjølvannet, med tanke på Moses Lake, hvor vi tror fabrikken vil fungere bra, og ikke minst på avklaringen om subsidieordninger i Tyskland, fortsetter han.

Rec endte torsdag opp 0,7 prosent til 36,82 kroner.

Les også:

Følg børsen på E24 Børs!

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeanbefalinger
  2. SpareBank 1 Nord-Norge

Flere artikler

  1. - Dette er de beste kjøpene på kort sikt

  2. - Last opp med Rec-aksjer

  3. - Disse overlever korreksjonen

  4. Annonsørinnhold

  5. - «Gratispenger» å hente i Tandberg

  6. - Børsen kan nå 500 poeng innen 9 måneder