Siemens kutter 95 årsverk i Norge

Siemens Subsea nedbemanner med 95 årsverk i Norge på grunn av lave oljepriser og svakt marked.

KUTTER STABEN: Siemens Subsea nedbemanner med 95 årsverk i Norge og rundt 60 årsverk i Storbritannia på grunn av kraftig nedgang i markedet og lave oljepriser.

Foto: Hannibal Hanschke Reuters
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

- Siemens Subsea forventer nå at markedet vil ha en flat utvikling de neste to årene og vi er derfor overbemannet, skriver selskapet i en melding torsdag.

Nedbemanningen skjer gjennom både oppsigelser og permitteringer, skriver Siemens Subsea i en melding. Selskapet vil i tillegg kvitte seg med 60 årsverk i Storbritannia. Selskapet holdt allmøter om saken onsdag.

Kuttene føyer seg inn i rekken av nedbemanninger de siste årene, som har ført til at over 40.000 jobber er borte i offshorenærinen, ifølge en opptelling av DNB-megler Truls Oma Erichsrud.

Årsaken til kuttene i Siemens er lave oljepriser og fall i markedet. Oljeprisen har falt 55 prosent de siste to årene, og bare 30 prosjekter skal bygges ut globalt i 2016, mot et marked på 550 prosjekter i 2014, skriver Siemens i meldingen.

Selskapets ordreinngang så langt i år er 50 prosent lavere enn budsjettert, og omsetningen er en tredjedel under budsjett.

- Dette er en situasjon vi skulle vært foruten. Det har vært et tøft marked lenge, og mange har nok sett at permitteringer og oppsigelser kunne komme. Det er uansett en vanskelig situasjon for de som nå berøres, sier Are Dahl i Siemens Subsea.

Les også

40.000 oljejobber borte

Kongsberg rammes

Det er på Kongsberg at kuttet vil ramme hardest, skriver Siemens, og legger til at 50 av 55 ansatte på Kongsberg trolig må gå. Men Siemens vil beholde lokal kundeoppfølging av FMC Kongsberg.

I Trondheim vil 15 personer permitteres, og på Bømlo vil 25 personer permitteres. En til to personer i Oslo, Bergen og Stavanger vil også berøres.

Totalt vil nedbemanningen gjelde 159 årsverk i Norge og Storbritannia i løpet av året, skriver selskapet.

Målet er at 30 prosent av nedbemanningen skal skje gjennom permitteringer, det vil si at drøyt 30 personer kan bli permittert, mens resten vil bli oppsagt. Hoveddelen av oppsigelsene vil skje innen administrasjon og ledelse, resten innen teknisk personell.

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen
 2. Olje og gass
 3. Arbeidsledighet
 4. Kongsberg
 5. Nedbemanning
 6. Nordsjøen
 7. Politikk
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  95 mister jobben hos Siemens Subsea i Norge

 2. Betalt innhold

  Store kutt i Siemens Subsea

 3. 300 årsverk i Scandic blir ikke nedbemannet, men permittert

 4. Annonsørinnhold

 5. Stordalen: – Kommer ikke unna oppsigelser

 6. Oljegiganter varsler jobbkutt