Nedturen fortsetter for DNO

Oslo Børs faller moderat fra start.

NEDTUR: Oslo Børs faller noe torsdag morgen.

Kyrre Lien
 • Anders Park Framstad
Publisert:

Stemningen er avventende på Oslo Børs torsdag morgen. Hovedindeksen er ned 0,13 prosent til 618,01 poeng etter noen minutters handel.

Åpningen følger en liten nedtur i USA og tilsvarende utvikling i Asia.

Situasjonen tilspisser seg i Irak, der opprørerne nå varsler at de ønsker å marsjere mot hovedstaden Baghdad. Tirsdag tok de storbyen Mosul, mens Saddam Husseins fødeby Tikrit ble erobret i går.

Kamphandlingene finner sted ikke langt unna DNOs viktige Tawke-felt, og selskapet ble i går nedgradert som en følge av urolighetene. Selskapet falt 5,9 prosent i gårsdagens handel - til tross for at deres produksjon foreløpig ikke har blitt påvirket - og er ned nye 2,42 prosent i dagens handel.

Nordsjøoljen (brent spot) handles for 110,63 dollar per fat, mens den amerikanske lettoljen omsetts for 104,74 dollar per fat.

Makrogodbiter

Det har vært relativt stille på selskapsfronten i Oslo før børsåpningen, men det er litt snacks i dagens makrokalender.

Fra eurosonen kommer det statistikk for industriproduksjonen, mens amerikanerne kan by på detaljhandelstall og statistikk over nye dagpengesøkere - såkalte jobless claims.

På morgenkvisten sendte ellers Euronext ut et varsel om at dagens handel, som etter planen skulle begynt klokken 09.00, vil bli utsatt.

Årsaken til den utsettelsen er at man har problemer med referansedataene på børsen, det opplyser Euronext i en melding. Det går ikke an for øyeblikket å legge inn ordre på børsen.

- Problemet undersøkes og vi vil komme tilbake med ytterligere informasjon, skriver Euronext.

Euronext er en pan-europeisk børs med baser i Amsterdam, London, Lisboa og Paris. Over 1.300 aksjer europeiske aksjer som er notert på børsen til en totalt markedsverdi på over 2.200 milliarder euro.

Tyske DAX og FTSE 100 i Ldonon tikker og går - begge åpner relativt flatt.

Her kan du lese mer om

 1. Børs og marked
 2. DNO

Flere artikler

 1. Euronext ble en halvtime forsinket

 2. Betalt innhold

  Derfor er lille Oslo Børs attraktiv for børsgigantene

 3. Finansdepartementet sier ja til å la Euronext og Nasdaq kjøpe Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Oljefondet blant de største eierne i børsbeiler

 6. – En god industriell løsning