Styrer mot verdens største børsnotering

Alibaba jekker opp prisen.

JAKTER PENGER: Alibaba-gründer Jack Ma er i disse dager på «roadshow» for å kapre investorer til selskapets børsnotering. Etter sigende går det som smurt.
Publisert:

Den kinesiske ehandelsgiganten Alibaba melder om stor interesse for sin børsnotering, som er ventet å finne sted denne uken.

Dermed øyner grunnlegger Jack Ma og co. muligheten til å dra inn mer penger.

Tirsdag ble det kjent at selskapet tar opp det indikerte prisintervallet til mellom 66 og 68 dollar, mot tidligere mellom 60 og 66 dollar.

Dette fremgår i en melding til føderale tilsynsmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Alibaba-noteringen kan dermed overgå børsintroduksjonen av Agricultural Bank of China, som solgte aksjer for mer enn 22 milliarder dollar i 2010, avhengig av den endelige prisen og eventuell overtildeling.

Den nye prisen vil gi Alibaba en markedsverdi på rundt 167,6 milliarder dollar, rundt 29 ganger det forventede resultatet for regnskapsåret som avsluttes i mars 2015. Estimatene baserer seg på en ventet resultatøkning på 50 prosent år over år.

Overfor E24 har investeringsøkonom Karl Oscar Strøm i Nordnet tidligere beskrevet Alibaba som «ikke absurd dyrt, men heller ikke åpenbart billig».

Analytikerstanden virker heller ikke avskrekket, skal man dømme etter responsen i internasjonale medier. Eksempelvis har Wedbush-analytiker Gil Luria et 12 måneders kursmål på 80 dollar på aksjen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Yahoo-nedtur

Det er ikke uvanlig at selskaper justerer prisen i forkant av børsnoteringer i USA. Det mest uvanlige er kanskje den beskjedne størrelsen på justeringen.

Twitter økte prisen omtrent 30 prosent i forholdt til det som først ble kommunisert, mens Facebook jekket den opp ni prosent og solgte flere aksjer enn ventet.

Prisøkningen er isolert sett positiv for Yahoo, som er Alibabas nest største aksjonær. Selskapet planlegger nå å selge seg ned.

Yahoo-aksjen faller imidlertid 0,33 prosent i dagens handel på Wall Street.

Les også:

Teknoaksjene i fokus på Wall Street- Ikke absurd dyrt, men heller ikke åpenbart billigAlibaba-gründeren før børsnoteringen: - Kundene først, ansatte deretter, så aksjonæreneKan knuse Facebook og Twitters børsnoteringerAlibaba-eier er Kinas rikeste mann

Publisert: