Gir «13» skylden for resultatras

Konsernsjef mener gifteklare amerikanske kvinner skyr 13.

KVINNERS FRYKT: Enkelte amerikanske kvinner unngår å gifte seg i 2013, noe sjefen for Men's Wearhouse bruker som unnskyldning for dårlige resultater.

Rick Wilking
  • Johann D. Sundberg
Publisert: Publisert:

«Vi finner også spor av at fredag 13. kan bringe ulykke fra kristendommen. Judas Iskariot var den trettende ved bordet under Jesu siste påskemåltid. I kristen tradisjon har fredagen lenge vært sett på som en uheldig dag fordi Jesus døde på en fredag. Tallet 13 har vært oppfattet som et uheldig tall i mange kulturer fordi det er et usymmetrisk oddetall.»

Slik forklarer DNB Skadeforsikring i en pressemelding dagen før fredag 13. september hvorfor mange er redd for ulykker og uhell på nettopp denne dagen.

Paraskavedekatriafobi, heter tilstanden for de som har angst for denne dagen.

- Grunnløs frykt

Men det er ikke noen grunnlag for frykten, skal vi tro DNB Skadeforsikring.

- Faren for kollisjon er litt større, men det skyldes ikke datoen. Du sklir ikke mer på bananskall eller faller i trapper på fredag den 13, sier skadeleder i DNB Skadeforsikring, Anne Stine Eger Mollestad etter å ha gransket sine skadestatistikker.

Men skal man tro konsernsjef Dou Ewert i amerikanske Men's Wearhouse, som er en kjede av forretninger for herreklær i USA, biter ikke den slags fakta på enkelte gifteklare amerikanske kvinner.

Han mener en del av dem ikke bare er redd for fredag 13., men så redde for tallet 13 at de utsetter ekteskapet.

- Vi tror tallet 13 i 2013 får en liten, men betyningsfull, gruppe av gifteklare kvinner til å unngå å gifte seg i dette året, sa Ewert da han kommenterte konsernets regnskap for 2. kvartal torsdag 12. september.

Det skriver nettavisen Marketwatch.

Leier ut habitter

Men's Wearhouse er stedet mange amerikanske menn går for å handle klær til livets store anledninger. De er også store på utleie av kjole og hvitt, som de fleste menn kun bruker når de gifter seg.

Regnskapet var svakt og overskuddet langt lavere enn hva analytikere på forhånd regnet med.

Salgsinntektene på 647 millioner dollar var 2,27 prosent lavere enn i 2. kvartal i fjor og overskuddet falt med 28 prosent til 43 millioner dollar.

- Bedring i 2014

Ewert er imidlertid ikke veldig bekymret og har stor tro på 2014.

- Det er betryggende å se en signifikant økning i forhåndsreservering av brylluper i 2014, sa han til analytikerne og investorene som ønsket forklaring på de dårlige regnskapstallene.

I aksjemarkedet er man ikke like trygge.

I 18.45-tiden torsdag 12. september er nemlig Men's Wearhouse-aksjen ned hele 12,53 prosent til 33,91 dollar.

Mon tro hva Ewert sier om aksjen ender dagen ned 13 prosent....

Publisert:

Flere artikler

  1. - Den unge, amerikanske mannen blir hengende etter

  2. Flest kvinner fullfører utdanning på alle nivåer

  3. Kvinnelige siviløkonomer starter med lavere lønn

  4. Buffett røper sitt verste kjøp

  5. Menn med mastergrad tjener 70.000 kr mer enn kvinner med mastergrad