Investorene i Asia satte på bremsene

Pessimistene inntok førersetet i aksjemarkedene i østen.

EN REGNVÆRSDAG: Asiatiske børser faller svakt ned i torsdagens handel.Bildet er tatt i finansdistriktet Pudong i Shanghai.
Publisert:

De toneangivende indeksene i Asia ser torsdag ut til å følge opp gårsdagens utvikling på Wall Street. I det det nærmer seg slutten av handelsdagen peker børspilene nedover på de fleste toneangivende markedene.

Den sammenveide regionindeksen Morgan Stanley Capital Index er ned 0,4 prosent.

Indeksen har imidlertid steget 8,8 prosent siden 25. juni, og har nå endt høyere fem dager på rad.

Analytikere peker på at det har vært oppgang i mange dager på rad nå, samt at det har kommet noen svakere enn ventede selskapsrapporter.

Samtidig er det en tiltagende nervøsitet for hva som vil skje når den amerikanske sentralbanken, Fed, eventuelt begynner å trappe ned de kvantitiative lettelsene i amerikansk økonomi.

- Vi har sett en bra utvikling i de siste ukene, så vi har fått litt salgspress i dagens handel, sier analysesjef Matthew Sherwood i Perpetual Investments i Sydney til Bloomberg.

- Det har også vært et par resultater som ikke har innfridd, påpeker han. Sherwood mener at den neste store begivenheten torsdag vil være de ukentlige tallene for nye trygdesøkere i USA, som legges frem klokken 14.30 norsk tid torsdag.

- Antallet nye trygdesøkere (Jobless Claims) er regnet for å være en veldig bra ledende indikator for USA, sier analysesjefen.

Rett ned i Tokyo
Det svinger som vanlig på Tokyo-børsene. Etter gårsdagens børshopp er det i dag full revers for japanske investorer.

Den toneangivende Nikkei 225 sendes ned 1,76 prosent, og fallet ledes an av viktige eksportselskaper som Mitsubishi, Sony og Panasonic.

Forklaringen til dette fallet kan være at den japanske valutaen har styrket seg mot amerikanske dollar. Det betyr at de japanske selskapene får mindre igjen for varene de selger til verdens største økonomi.

I Australia sendes S&P/ASX 200 ned 0,23 prosent, og i Taiwan er Taiex ned 0,57 prosent. Hongkong-børsen er i dag åpen igjen etter gårsdagens tyfon-evakuering, og markedet sendes opp 0,13 prosent.

Fall i USA
På Wall Street var det onsdag røde børspiler.

  • Dow Jones Industrial Average ned 0,73 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,41 prosent
  • S&P 500 ned 0,52 prosent
Publisert:

Her kan du lese mer om