HTC fortsetter stupet

Analytikere frykter at HTC er i ferd med å stupe i graven. Aksjen har ikke vært handlet på lavere nivå siden 2005.  

TØFFE TIDER: Mens HTC var tidlig ute med sine første smarttelefoner, er de nå mer eller mindre akterutseilt av både Samsung og Apple. Her ved Jack Tong, president i HTC North Asia, som presenterer EVO 4G Plus i 2011.
Publisert:

HTC, Taiwans største smarttelefonprodusent, hadde en vond dag på børsen og falt med hele 6,7 prosent. Selskapet har i åtte kvartaler på rad sett salget falle, og er foreløpig tilsidesatt av større og mer populære mobilprodusenter.

Selskapet har tapt betydelige markedsandeler til Apple og Samsung de seneste årene.

Samsung varslet, da de slapp tallene for andre kvartal, at markedet for smarttelefoner var i ferd med og mettes. Utsettelsen av HTCs nye flaggskip, the HTC One, har også rammet selskapet negativt.

Overskuddet til smarttelefonprodusenten endte på cirka 41 millioner dollar i andre kvartal. Det er et bratt stup fra fjoråret da selskapet kunne vise til et overskudd på 246 millioner dollar av en omsetning på rundt 3 milliarder dollar. Nå er både bunn- og topplinje barbert.

LES OGSÅ: HTC taper kampen mot Apple og Samsung

På nedtur

Markedsverdien til selskapet har falt med 44 prosent hittil i år, og handels nå på nivåer selskapet ikke har sett siden 2005.

Men i motsetning til nå var aksjekursen da på stigende kurs, og var sammen med Apple blant de aller mest toneangivende aktørene ved smarttelefonenes tidligste stadium. Gjennom Desire og Incredible-modellene gjorde selskapet et godt salg før økt konkurranse fra i sær Samsung har sendt det Taiwan-baserte selskapet utover sidelinjen.

- Det er negativt over hele linjen. Det virker ikke som om selskapet har noen strategi som kan snu den vonde trenden de er inne i, sier Macquarie-analytiker Daniel Chang til Reuters.

LES OGSÅ: Facebook lanserte pilotprogram - ble børsvinner

Flatt i Asia

En svak yen sendte særlig Nikkei- og Topix-børsene betydelig opp tirsdag. Onsdag var stemningen i de asiatiske finansmarkedene tilbake på et mer lunkent nivå, der de foreløpige signalene fra todagers rentemøtet hos den amerikanske sentralbanken ikke ga markedet nevneverdig oppsving.

Den sammenveide regionindeksen for Asia – og Stillehavet-regionen – Morgan Stanley Capital Index (MSCI) – falt med 0,1 prosent. Den japanske Topix-indeksen gikk tilbake 0,3 prosent, mens Nikkei-indeksen gjordet et nytt fall tilbake 0,8 prosent.

Yen fortsetter å svekkes mot dollaren, og falt 0,2 prosent tilbake. Asia har tidligere denne uka verdsatt nyhetene om at yen svekkes, da det sikrer høyere eksportinntekter for særlig de store bilprodusentene i Japan.

Wall Street endte forholdsvis flatt i går. Det samme gjorde også Oslo Børs og de andre toneangivende finansmarkedene i Europa.

LES OGSÅ: Tungvektere sendte Oslo Børs i rødt

Blikket rettet mot Fed

Like fullt er det først og fremst signalene fra den amerikanske sentralbanksjefen, som onsdag avslutter et todagers rentemøtet, som vies mest oppmerksomhet fra finansmarkedene.

Markedet vil lete etter signaler for når nedtrappingen av sentralbankens obligasjonskjøp vil skje.

Den amerikanske sentralbanken kjøper obligasjoner i markedet for 85 milliarder dollar i måneden, der hensikten med stimulansekjøpene er å holde renten på obligasjonslån med lengre løpetid lave.

- Markedet vil gjennomsøke hvert ord i Fed uttalelse. Det overordnede budskapet er at det kommer til å bli en slutt med kvantitative lettelser, sier Bob Van Munster, leder av investorselskapet Tyndall Investment Management Ltd i Sydney til Bloomberg.

Markedet har tidligere sett ut til å akseptere at et kutt i Feds obligasjonskjøp vil komme i september.

LES OGSÅ:

Wall Street stiger etter gode boligtall

Stille før stormen i finansmarkedene

Børslettelse i Asia etter eksportløft fra svak yen

Svake Kina-utsikter senker Asia for fjerde dag på rad

Publisert:

Her kan du lese mer om