Sentralbanker snakker børsene opp

New York-børsen stiger fra start.

Publisert: Publisert:

Runde uttalelser fra representanter for den europeiske og den japanske sentralbanken får investorene til å bekymre seg mindre for om den amerikanske sentralbanken skal slutte å pøse inn likviditet i markedene.

Etter fem minutters handel er situasjonen for de ledende indeksene på New York-børsen slik:

** Dow Jones-indeksen er opp 1,0 prosent

** S&P500-indeksen er opp 1,1 prosent

** Nasdaq-indeksen er opp 1,15 prosent

E24 Børs: Følg markedene her

Først ute tirsdag morgen var da det erfarne medlemmet av styret i den japanske sentralbanken Ryuzo Miyao sa at sentralbanken ville finsikte sine markedsoperasjoner slik at den svært ekspansive pengepolitikken ikke går av sporet.

Så fulgte rådsmedlem Peter Praet i den europeiske sentralbanken med en uttalelse om at banken kunne komme til å kutte sin rekordlave styringsrente ytterligere for å stimulere økonomien om det blir nødvendig.

Lettelse

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har det gitt en lettelse i markedene etter at det hersket en frykt blant mange aktører i det amerikanske aksjemarkedet om at tilførselen av likviditet fra sentralbanken vil bli redusert.

- Det er fortsatt nervøsitet, men investorene føler også at aksjer er den beste aktivaklassen å investere i, sier analytiker Keith Bowman i Hargreaves Lansdown til Reuters.

Gode boligtall

New York-børsen får også et løft av god statistikk fra det amerikanske boligmarkedet.

Amerikanske boligpriser steg med 10,9 prosent sammenlignet med året før, viser mars-tallene fra S&P Case-Shiller-indeksen.

Les også: Høyeste boligprisvekst siden 2006 i USA

Indeksen måler hver måned prisutviklingen i 20 amerikanske byområder. Indeksen måler eneboliger i byområdene der det minst er foretatt to kjøp og salg.

- Andre boligtall som er rapportert de siste ukene bekrefter disse sterke trendene, sier David Blitzer, styreleder i S&Ps indekskomité, og viser til antallet byggetillatelser, nysalg og omsetning av brukte boliger.

I forkant hadde man ventet en prisøkning på 10.2 prosent. Veksten på 10,9 er den høyeste årlige veksten siden mai 2006. Til sammenligning hadde prisene i februar økt med 9,4 prosent, sammenlignet med februar i fjor.

Prisene i mars lå 1,1 prosent over februar, ifølge indeksens sesongjusterte tall.

Publisert:

Her kan du lese mer om