Rigg, supply og oljeinvesteringer: Dette skjer denne uken

Resultatsesongen nærmer seg slutten, men ett av høydepunktene er fortsatt igjen – torsdag kommer Seadrill med tall for fjerde kvartal.

SLIPPER RESULTAT: Torsdag er alle øyne rettet mot Seadrill når selskapet skal gjøre opp status for fjerde kvartal

Foto: Thomas Nilsson VG
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

Allerede mandag kommer det resultater fra Havila Shipping og GC Rieber Shipping. Førstnevnte har det siste året vært gjennom omfattende restruktureringer, men fikk baugen over vannet igjen i november da selskapet kom til enighet med obligasjonseierne.

Tirsdag er det John Fredriksens Deep Sea Supply sin tur, før både Siem Offshore og Solstad Offshore kommer med sine tall på fredag.

Seadrill

Ukens høydepunkt må allikevel sies å være resultatslippet fra Seadrill på torsdag. Det var under kvartalsrapporteringen for ett år siden at Seadrill informerte om at de jobbet med en omfattende finansieringsplan for selskapet.

I slutten av januar i år kom det ytterligere drypp rundt restruktureringen, da det blant annet ble kjent at Seadrill har planer om å hente minst én milliard dollar, i overkant av 8,3 milliarder kroner, i frisk kapital.

BØRS-JULING: Seadrill-aksjen har de siste tre årene fått juling på Oslo Børs, og har falt nesten 100 prosent siden oljeprisen begynte å falle sommeren 2014.

Foto: Infront

Ifølge Dagens Næringsliv har Seadrill en gjeld på 116 milliarder kroner, og dersom selskapet ikke klarer å få på plass en refinansieringsplan, kan resultatet bli en av historiens største konkurser.

Les også

Fredriksens riggimperium: 77 milliarder «borte» på tre år

Følg resultatsesongen med E24 og E24s Aksjelive.

Utvalgte resultater denne uken:

 • Lerøy Seafood Group (tirsdag)
 • Polarcus (tirsdag)
 • Sevan Marine (tirsdag)
 • Sevan Drilling (torsdag)
 • Tomra Systems (torsdag)
 • Bergen Group (fredag)
 • Songa Offshore (fredag)

AKU og oljeinvesteringer

Onsdag morgen klokken åtte slipper Statistisk sentralbyrå (SSB) arbeidsledighetstall for desember, de såkalte AKU-tallene.

Ifølge DNB Markets ligger konsensus og bankens estimat på en uendret ledighet på 4,7 prosent. Også Nordea Markets opererer med et estimat på 4,7 prosent.

Dagen etter kommer anslagene for oljeinvesteringer for første kvartal i 2017. Både Oljedirektoratet og Norges Bank opererer med en nedgang i investeringene for 2017 på 11 prosent. Det tilsvarer investeringer på 120 milliarder kroner, mot 135 milliarder kroner i 2016.

Verden

Uken starter med japansk handelsbalanse, men mandag er nok de fleste øyne rettet mot Brussel der Eurosonelandene møtes for å vurdere om Hellas har oppfylt reformkravene, som ble stilt som betingelse for deres siste kriselånspakke på 763 milliarder kroner.

Les også

Tror på oljevekst i 2017: Venter dobbelt så mange utbygginger

Tirsdag er det duket for forhåndstall fra innkjøpssjefene på begge sider av Atlanterhavet.

− Det vil være spesielt interessant å se hvordan stemningen er blant de amerikanske selskapene i påvente av Trumps økonomiske politikk, og hvorvidt det opphetede valgkampen i Frankrike har snudd den positive trenden, skriver Nordea Markets i en oppdatering.

Les også

Analytiker om Farstad Shipping-aksjen:
– Stegene fra fornektelse til aksept må gås et skritt om gangen

Les også

DHT om Fredriksen-bud: – Klart uakseptabelt

Les også

Tror Statoil kan være forbi investeringsbunnen

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Seadrill
 2. John Fredriksen
 3. Aksjer
 4. Bergen Group
 5. Deep Sea Supply
 6. Havila Shipping
 7. Solstad Offshore

Flere artikler

 1. Dette skjer denne uken

 2. Dette skjer denne uken

 3. Nøkkeltallsuke for tur – «månedens viktigste» på fredag

 4. Dette skjer denne uken: Ledighetstall og europeiske nøkkeltall

 5. Dette skjer denne uken: Resultatslipp for oppdrettsgigantene