Nintendo

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

I VINDEN: Pokemon Go-spillet har gjort at Nintendo-aksjen har skutt fart.
 • NTB
 • John Thomas Aarø
Publisert:

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere. Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

Les også

Har blitt USAs største mobillspill på bare fem dager

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

Asia-oppgangen bremser opp

Den positive børsutviklingen i Asia fortsetter torsdag.

Men den friske utviklingen vi se på flere steder tidligere i uken, bremser torsdag opp. Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia Pacific kan vise til en oppgang på 0,2 prosent - det laveste denne uken.

Slik er utviklingen:

** Nikkei er opp 0, 78 prosent

** Hang Seng utvikler seg flatt

** Kospi er opp 0,07 prosent

** ASX 200 er 0,15 prosent

Shanghai-børsen er for øvrig ned 0,42 prosent. Natt til fredag kommer ferske tall for BNP-veksten i Kina i annet kvartal.

Les også

Wall Street-indeks satte rekord:
– Jeg har forventet rekordavslutning lenge

Les også

Asiatisk børsrally etter knallsterke kinesiske eksporttall

Les også

Nedturen fortsetter for Yahoo

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nintendo
 2. Pokémon Go
 3. Nintendo
 4. USA

Flere artikler

 1. Pokémon Go er ett år: Har tjent milliarder

 2. Nintendo-stup etter Pokémon-varsel

 3. Fersk analyse: Pokémon Go-utvikler verdt 31 milliarder

 4. Nintendo-resultat uten pokémon-hjelp – aksjen utfor igjen

 5. Pokémon tas til retten i tvist om uønsket bakgårds-Pokémon