Satser på millioner fra Facebook-mote

Til høsten kommer fasiten for Norges største spillutvikler.

MOTEVIKTIG: Med Fashion Week Live håper spillutvikleren Funcom å kapre jenter i alle aldre på Facebook.
Publisert:

Den norske spillutviklerne Funcom tapte kampen om å regjere tronen for abonnementsbaserte spill på nett. Derfor satser selskapet nå på konseptet «Free-to-play».

Det er en spillmodell der det i utgangspunktet er gratis å laste ned og spille, men hvor man kan betale for premiuminnhold, som nytt utseende på spillfigurer, våpen og så videre.

I første kvartal 2011 fikk selskapet inn sine første betalinger fra «Free-to-play»-spill, og ledelsen er optimistisk.

Fikk inn millioner fra slåssespill

Rundt en halv million dollar (cirka 2,8 millioner kroner) er fasiten for de første inntektene fra «Free-to-play»-spillet Bloodline Champions, hvor man styrer en figur og slåss mot andre spillere over internett.

I første kvartal hadde Funcom inntekter på 555.000 dollar fra «Free-to-play MMO games», mot null for et år siden.

- Hoveddelen av inntektene er fra Bloodline Champions, forteller Funcom-sjef Trond Arne Aas til E24.

Resten er mindre inntekter fra Pets vs. Monsters.

- Hvordan er inntektene fra Bloodline Champions mot det dere forventet?

- Jeg må innrømme at jeg forventet høyere inntekter fra preorder [forhåndsbestillinger før spillet ble lansert, journ. anm), mens de påfølgende inntektene har vært bedre enn ventet, svarer Aas.

Målsetningen for Bloodline Champions er at spillet skal gi Funcom en positiv kontantstrøm, og spillet utvikles med tilføring av nytt innhold og spillformer for å få spillerne til å betale for premiuminnhold.

Vil du vinne på oppgang i Funcom-aksjen uten å satse ekte penger? Bli med på Aksje-NM!

Fashion på Facebook

Det store «Free-to-play»-håpet til Funcom er imidlertid et motespill som utvikles i samarbeid med IMG og 505 Games, med prosjektnavnet Fashion Week Live.

Funcom 1. kvartal 2011

Spillet skal lanseres på Facebook til høsten, og går ut på at man er en modell, fotograf, stylist eller designer som skaper et navn for seg selv.

På kvartalspresentasjonen viste Funcom en video der man skapte et modellansikt ved å endre på alt fra hårfrisyre til hudfarge, og puttet klær på en tynn damekropp.

Les også: Age of Conan blir gratis

Øyner gigantinntekter

Også Fashion Week Live vil være gratis å spille, men med premiuminnhold. Målet er å få jenter i alle aldre til å bli hekta og betale for å kunne kle på sine figurer med siste skrik fra Paris.

- Hva slags forhåpninger har dere til inntektene fra dette, sammenlignet med Bloodline Champions?

- Hvis man treffer på Facebook, snakker vi inntekter av en helt annen størrrelsesorden, forteller Funcom-sjefen.

Under kvartalspresentasjonen pekte Aas blant annet på Facebook-spillutvikleren Zynga, som ryktes å være på vei mot børsnotering med en markedsverdi på mellom 7-9 milliarder dollar.

- Fashion Week Live har en relativt høy sjanse for å lykkes, kommenterte Funcom-sjefen.

Blodrød bunnlinje

En regnskapsmessig kostnadsføring av valutaeffekter på 1,6 millioner dollar knyttet til utstedte tegningsrettigheter (warrants) til Stelt Holding var med på å dra Funcoms kvartalsresultat før skatt ned til -4,06 millioner dollar.

Valutatapet oppstår som følge av at Funcoms aksje er notert i kroner mens selskapets regnskapsvaluta er dollar, og etter selskapets generalforsamling i sommer vil tegningsrettighetene konverteres til en dollarverdi og dermed vil tapet fjernes.

Likevel lyser bunnlinjen rødt hos spillutvikleren, og Funcom-sjefen varslet at det vil fortsette en stund.

Funcom

- Det er åpenbart at vi er inne i en investeringsfase nå, og vil vi gå i minus de neste kvartalene, sier Aas til E24.

Vil ikke varsle pengehenting

Viktigst er selskapets store MMORPG-satsning The Secret World, som sysselsetter 170 mennesker og suger penger ut av kassen.

Kontantbeholdningen er på 17,1 millioner dollar, ned fra 25,3 millioner dollar for et år siden.

- Kan dere fortsette å tape penger uten å hente inn ny kapital?

- Vi har sagt at hvis kostnadene og inntektene er som forventet fremover, så trenger vi ikke å hente mer penger, sier Funcom-sjefen.

- Gjelder det fortsatt?

- Ja, det gjør det.

Fortsatt imponerende reklame

TRE FRAKSJONER: I The Secret World vil man kunne velge mellom ninjaer fra Seoul, korsfarere fra London og Illuminati fra New York.

Funcom valgte på kvartalspresentasjonen å vise frem en ny reklamevideo for The Secret World, som ikke vil slippes for offentligheten før om 3-6 måneder.

Denne gangen var det ikke en video fra selve spillet, men en animert film som er ment å piske opp stemningen og forventningene.

E24 lovet å ikke røpe for mye, men kan fortelle at man får se spillets tre fraksjoner, en post-apokalyptisk storby, monstre - og en overraskelse for dem som har satt seg inn i bakgrunnen til The Secret World.

Les også: Gammel EA-sjef inn på styretoppen i Funcom

Dreper Conan - satser på monstre

Flere nyheter hos E24

Publisert:

Her kan du lese mer om