Wall Street-analytiker: – Kryptovaluta er som myntene man vinner i Candy Crush

Selv om analytikeren mener kryptovalutamarkedet er inne i en boble, tror han fremdeles de digitale valutaene har noe for seg. 

EKTE PENGER? Det er dette populære mobilspillet analytikeren sammenligner med kryptovalutamarkedet.
Publisert: Publisert:

Sjefanalytiker Richard Bernstein i selskapet Richard Bernstein Advisors LLC sammenligner kryptovaluta med mobilspillet statsminister Erna Solbergs tyr til på flyturen, nemlig Candy Crush.

– Den eneste forskjellen på myntene man vinner i Candy Crush og kryptovalutaen man tjener ved å løse vanskelige matematiske formler, er at kryptovalutaer kan handles med andre folk, sier Bernstein, ifølge Bloomberg.

De siste ukene har bitcoin holdt seg stabilt på mellom 7-8.000 dollar etter å ha falt fra over 19.000 dollar i slutten av desember, ifølge Coinmarketcap.

– Handel er nøkkelen

Bernstein som ikke er kritisk til bitcoin eller andre kryptovalutaer i seg selv mener han har funnet nøkkelen til at interessen rundt fenomenet har skutt i været det siste året.

– Det er muligheten for å handle valutaen med andre som har fyrt i gang denne boblen. Kryptovalutaer har blitt mer likvide, kan brukes flere steder, markedet har blitt mer demokratisk, og så har inntjeningen og utstedelsen av kryptovaluta deretter økt, sier han.

Bloomberg skriver at analytikeren som tidligere var Merrill Lynchs sjefstrateg mener investorer bør håpe på snarlig regulering.

– Bare fordi det er en boble betyr ikke det at økonomien og nytten av kryptovalutaer ikke finnes, men at inntjeningen på investeringen din kan nok være langt mindre enn hva investorer tror den blir i dag er nok sikkert, skriver Bernstein.

– Det er nå 1.300 kryptovalutaer på markedet, og det virker fornuftig å tro at ikke alle er av lik kvalitet.

Saken fortsetter under bildet.

CANDY CRUSH: Analytiker Richard Bernstein sier kryptovaluta i prinsippet kan sammenlignes med myntene man vinner i Candy Crush.

Statsadvokaten i New York krever svar

Og de som håper på reguleringer har fått sine bønner hørt, for flere og flere land annonserer tiltak for å kontrollere markedet for kryptovalutaer.

Les også

Forvalter 78 mrd. kroner – har lansert Europas første bitcoin-fond

Senest tirsdag kveld annonserte New Yorks generaladvokat, Eric Schneiderman, at han skal samle inn informasjon om kryptobørser, for å lære mer om sikkerheten for investorer og forbrukere, ifølge en pressemelding.

Dette er en del av det han kaller «Virtual Markets Integrity Initiative». Han forteller at de har sendt ut brev til 13 kryptovalutabørser, der han ber om informasjon om virksomheten, internkontroll og sikkerheten for kundeverdiene.

Schneiderman ønsker at det skal være mer åpenhet og ansvar hos plattformene.

Listen over de 13 børsene inneholder kjente navn som Coinbase, Kraken, Bittrex og Binance.

Selskapene må svare innen 1. mai, ifølge statsadvokatens pressemelding.

Publisert:

Her kan du lese mer om