Sprikende forklaringer i DnB Nor-saken

De to siktede i innsidesaken i DnB Nor-saken har gitt forskjellige forklaringer på den avgjørende samtalen mellom de to.

Publisert:

Det skriver Dagens Næringsliv.

Innholdet i forklaringen til den innsidesiktede megleren Olav Magne Reinen skal på flere punkter stå i strid med forklaringen til den medsiktede DnB Nor-sjefen Jørn Erik Pedersen. Innsidesakens mest sentrale punkt dreier seg om en samtale som fant sted fredag 30. oktober.

Pedersen påstår han skal ha videreformidlet informasjon fra møtet med Norges Bank til Reinen, og Pedersen mener at denne informasjonen kan betegnes som innside, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Les også: Avviser at han fikk innsidetips

Uenighet

Ifølge DN skal Reinen ha fortsatt å handle med statsobligasjoner som var sentrale i redningspakken.

Pedersen er siktet for utilbørlig håndtering av innsideinformasjon som en følge av samtalen med sin underordnende. Reinen er siktet for å ha misbrukt innsideinformasjon.

- Min klient gjorde det helt klart for medsiktede at informasjonen var innsideinformasjon og at den ikke måtte benyttes i den daglige handel, har Pedersens advokat Cato Schiøtz forklart tidligere ifølge DN.

Avviser ansvar

I sin forklaring skal Reinen ha avvist at han fikk beskjed om at informasjonen var å klassifisere som innsideinformasjon.

- Slik han erindrer de opplysningene han fikk i den korte samtalen så har han ikke brutt verdiapirlovens bestemmelser. Og han har heller ikke brutt noen instruks. Han følte ikke at han var avskåret fra å forta det som var hans ordinære oppgaver den dagen. Hans ansvar i denne saken er utelukkende begrenset til den informasjonen han mottok. Og han oppfattet det ikke at han mottok innsideinformasjon, sier Reinens forsvarer Per Magne Strandborg til DN.

Les også: Handlet lovlig frem til lunsj

Les også: - Har ikke brutt loven

Les også: Økokrim har razzia hos DnB Nor

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om