WALL STREET: Aksjene stiger på Wall Street

- Markedene vil reagere på en positiv måte, sier investeringsdirektør.

WALL STREET: Oppløftende tall for antall nye jobber i privat sektor hever aksjene i forhandelen i USA. Her er Luis Soto (høyre), som har vært uten jobb i ett og et halv år, og andre i kø for å se etter jobber på FtLauderdaleHires.coms jobbmesse 2. august 2010.
Publisert:

Tall for privat sysselsetting gjorde sitt for å berolige investorene i USA. Etter få minutters handel er de fleste indeksene opp.

Dow Jones stiger 0,11 prosent, S&P 500 stiger 0,37 prosent, mens Nasdaq klatrer 0,45 prosent.

- Fokuset vil være på økonomiske data. Markets vil flytte høyere. Hvis dagens økonomiske tallene er vennlige, vil markedene reagere på en positiv måte, sier investeringsdirektør Peter Cardillo fra Avalon Partners til CNN Money.

E24 Børs: Følg utviklingen på Wall Street

Nye jobber i privat sektor

Antallet sysselsatte i privat sektor steg med 42.000 personer i juli, opp fra en revidert oppgang på 19.000 i juni, viser en rapport publisert onsdag.

Det var ventet 40.000 nye jobber i juli, viser økonom-estimater samlet inn av Reuters

Rapporten gir en viss indikasjon på den langt mer viktige arbeidsmarkedsrapporten som publisereå fredag, som omfatter både offentlig og privat sektor.

Toyotas jubelresultat

Toyota internasjonalt kan vise til et godt første kvartal, men får juling i USA

Toyota Motor Corporation la onsdag fram regnskapene for første kvartal (april til juni), de viser en inntekt på 4 871 milliarder yen, en økning på 27 prosent fra samme periode i fjor. Det ga et resultat etter skatt på 190 milliarder yen mot et tap på 77,8 milliarder yen i fjor, sier selskapet i en pressemelding.

- Som en følge av økt salg og en stor nedgang i kostnader relatert til tap på utlån og tap i våre finansielle tjenester, økte våre driftsinntekter vesentlig i forhold til fjoråret, sier administrerende direktør i Toyota Motor Corporation Takahiko Ijichi i pressemeldingen.

Toyota-aksjen stiger 1,68 prosent i New York, mens Ford er opp 1,01 prosent.

Sterkt resultat fra ScoGen

Societe Generales, Frankrikes nest største bank, tredoblet resultatet i andre kvartal.

Bankens overskudd endte på 1,08 milliarder euro, opp fra 309 millioner euro i samme periode i fjor. Analytikere hadde på forhånd ventet et resultat på 690 millioner euro i årets andre kvartal.

- Resultatet bekrefter at Societe Generale er på vei opp igjen, sier Societe General-sjef Frederic Oueda i en pressemelding.

Goldman Sachs stiger 0,25 prosent, Morgan Stanley stiger 0,18 prosent, Credit Suisse stiger 0,11 prosent, mens UBS er opp 0,23 prosent.

Flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om