Meglerhus tjente rekordomsetning på krisehjelp

Mens de fleste frykter oljebremsen har meglerhuset Artic Securities tjent store penger på rådgivning til kriserammede selskap.

KAN SMILE: Arctic Securities-sjef Mads Syversen har all grunn til å smile etter at meglerhuset økte omsetningen kraftig i fjor. Her fra hans 50 års-lag.
Publisert: Publisert:

I løpet av ett år har omsetning til meglerhuset Artic Securities steget med 30 prosent, skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging).

En av årsakene til veksten er at meglerhuset har tjent gode penger på å være rådgiver særlig i forbindelse med oppkjøp og refinansiering for selskap som sliter under den lave oljeprisen.

Les også

Meglerhus jubler over politikernes aksjekampanje

Rådgivningen har gjort opp for inntektene selskapet har tapt som følger av oljebremsen, og sendt omsetningen i taket. Administrerende direktør Mads Syversen (52) i Arctic Securities understreker overfor Dagens Næringsliv at han tror dette markedet vil bære frukter også neste år.

– Det vil være høy aktivitet innen restrukturering og refinansiering, i tillegg til fusjoner og oppkjøp. Flere bedrifter innen oljeservice trenger frisk egenkapital og ny gjeldsstruktur. Noen har sittet på gjerdet og ventet, og håpet på bedre tider. Nå er det tid for å angripe, sier han til avisen.

Les også

Fra milliardoverskudd til minus på tre måneder

Artic Securities fikk over rett før jul tilbake partner Jon Gunnar Pedersen som siden 2013 har vært finansminister Siv Jensens statssekretær.

Les også

Konkursskred blant amerikanske oljeselskaper:
– Vanskelig å se for seg at det vil stoppe nå

Les også

– Har allerede begynt å snakke om «shades of green»

Les også

Noreco selger norsk oljevirksomhet: – Hadde altfor mye gjeld

Publisert:
Gå til e24.no