Ghosn mener han er «urettferdig fengslet»

Nissans bedrageritiltalte ekssjef Carlos Ghosn sa i retten tirsdag at han er «urettferdig fengslet» og sier han handlet «med godkjenning» fra relevante ledere.

BILTOPP: Carlos Ghosn var en toppfigur i det mektige bilalliansen mellom Nissan, Mitsubishi og Renault. I fjor høst ble han pågrepet etter anklager om bedrageri.
Publisert: Publisert:

Ghosn møtte med håndjern, ikledd svart dress og plastsandaler da han ankom en domstol i Tokyo i Japan tirsdag.

Uttalelsene fra Ghosn er de første siden han ble pågrepet 19. november i fjor. 64-åringen er bedrageritiltalt og anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver.

I retten i Tokyo tirsdag erklærte han seg uskyldig og sa at alle hans handlinger har blitt tatt med «kunnskap og godkjenning fra relevante ledere i selskapet».

Les også: (+) Hvem er Carlos Ghosn, og hvorfor er han i trøbbel?

– Jeg har blitt feilaktig anklaget og urettferdig fengslet basert på grunnløse og udokumenterte anklager, sa han, ifølge Reuters , som har fått en forhåndsskrevet uttalelse.

64 år gamle brasiliansk-fransk-libanesiske Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi.

Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.

Les også

Ghosn må tilbringe julen i varetekt

Les også

Nissan tiltalt i forbindelse med Ghosn-saken

Les også

Bloomberg: Macron måtte følge Ghosn-saken gjennom mediene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om