Småsparere laster opp i aksjemarkedet

I en tid med stigende inflasjon og usikre økonomiske fremtidsutsikter, velger småsparere å kjøpe seg ytterligere opp i aksjemarkedet.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.
Publisert:

– Selv om markedene har korrigert ned den siste måneden, har Nordnets kunder fortsatt å vekte seg opp i aksjemarkedet, skriver investeringsøkonom Mads Johannesen i en rapport onsdag morgen.

Private investorer hos nettmegleren omsatte aksjer for 33 milliarder kroner i august.

– Børsmåneden august har vært nok en måned hvor makroøkonomiske faktorer har preget aksjemarkedet, skriver Johannesen.

Han trekker spesielt frem renter og «skremmende» inflasjonstall.

Nettmegleren skriver i en rapporten at det ble nettokjøpt aksjer for 253 millioner kroner.

Les på E24+

Tre eksperter: Slik bør du navigere i aksjemarkedet nå

REC på salgstoppen

Det ble solgt REC-aksjer for 117 millioner kroner i august. Selskapet ble det nest mest omsatte etter Equinor. Totalt ble det omsatt REC-aksjer for 2,45 milliarder kroner.

Oljeselskapet Vår Energi fikk seg en tøff august-måned hos småsparerne. Totalt ble det solgt Vår Energiaksjer for 98 millioner kroner hos nettmegleren.

– Felles for disse aksjene er at de har hatt en lang periode med stigende aksjekurser. Jeg tror våre kunder nå har valgt å vekte seg ned for å kjøpe andre interessante selskaper som har falt i kurs, skriver investeringsøkonomen.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre aksjer for høsten

Shipping og råvarer

MPC Container Ships, Mowi og Wallenius Wilhelmsen var de mest populære aksjene sist måned.

Det ble kjøpt aksjer i shippingfavoritten MPC for 150 millioner kroner. Det ble den mest kjøpte aksjen blant Nordnet-kundene.

Lakseoppdretteren Mowi leverte sterke tall i andre kvartal som følge av høye laksepriser. På tross av dette har aksjen fått relativt hard medfart på børsen. Småsparerne har gått mot strømmen og kjøpt aksjer i selskapet for 81 millioner kroner hos nettmegleren.

– Jeg tror våre kunder ønsker å vekte seg opp i et selskap som har god vekst og per i dag en enorm kontantstrøm og utbyttekapasitet, skriver Johannesen.

Les på E24+

Forvaltere: Derfor bør du være skeptisk til analytikeres kursmål

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om