Hydro kjøper tilbake aksjer for to mrd.

Norsk Hydro vil kjøpe tilbake aksjer fra eierne for to milliarder kroner.

Norsk Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim.
Publisert:

Saken oppdateres.

Det tilsvarer 1,6 prosent av selskapets markedsverdi, ifølge en melding.

Styret i Hydro har besluttet å etablere et program for å kjøpe tilbake 100 millioner aksjer fra eierne, til en verdi av inntil to milliarder kroner.

Slike aksjekjøp er en måte selskapet kan tilbakeføre penger til eierne på, i tillegg til utbytte. Det skjer ved at antallet aksjer reduseres. Etter at Hydro har kjøpt aksjene, blir de slettet.

Det er ganske vanlig å kjøre slike tilbakekjøpsprogrammer. Både Equinor, Yara, Telenor og DNB har gjort det de siste årene.

Equinor varslet i forbindelse med resultatene for andre kvartal at at selskapet øker tilbakekjøpet av aksjer for 2022 fra fem milliarder dollar til seks milliarder dollar. I tillegg bestemte styret seg for å starte en tredje transje for tilbakekjøp av aksjer på 1,83 milliarder dollar.

Les også

Equinor øker utbyttet og gjør «massive tilbakekjøp»: – Markedet vil ha cash

Betaler maksimalt 150 kroner

Norsk Hydros tilbakekjøpsprogram begynner 26. september i år, og skal etter planen vare til 29. mars neste år.

Det minste og høyeste beløpet selskapet vil betale per aksje er henholdsvis 20 og 150 kroner. Hydros aksjekurs var på 59,50 kroner ved stengning torsdag.

Tilbakekjøpet inkluderer innløsning av aksjer fra den norske stat, som eier 34,26 prosent av Norsk Hydro. Dermed vil staten ha uendret eierandel i Hydro etter at aksjene er slettet.

DNB Markets skal gjennomføre tilbakekjøpene for Hydro.

Les på E24+

Hun sprenger alle rekorder for tilbakekjøp av aksjer

Publisert:
Gå til e24.no