Atlantic Sapphire henter inn 595 mill. med stor aksjerabatt

Det landbaserte oppdrettsselskapet skal selge nye aksjer til 5,0 kroner per stykk, mens forrige stengekurs var på 6,48 kroner. Petter Stordalen er blant de som går inn med penger

FISK PÅ LAND: Oppdrettsselskapet satser på å produsere laks på land i Florida, nært det sterkt voksende amerikanske markedet, men det har ikke gått helt smertefritt.
Publisert:

Atlantic Sapphire, det norske oppdrettsselskapet som er startfasen av en storsatsing på land i Florida, henter 595 millioner kroner i friske midler. Det opplyser selskapet i en børsmelding sent torsdag kveld.

Det skjer ved å selge 119 millioner nye aksjer til 5,0 kroner per stykk til utvalgte investorer i en såkalt rettet emisjon. Kapitalinnhentingen skjer til rabatt, da aksjen lå på 6,48 kroner ved stengetid på Oslo Børs torsdag ettermiddag.

Oppdrettsselskapet meldte først at det ville hente inn 50 millioner dollar, tilsvarende 540 millioner kroner. Beløpet ble oppjustert til 55 millioner kroner basert på «sterk etterspørsel fra investorer», ifølge meldingen som bekrefter kapitalinnhentingen.

Les på E24+

Oppdrettsselskap om laks på land: – Vokser fortere enn i sjøen

Samtidig melder selskapet at det skal gjennomføres en reparasjonsemisjon for de eksisterende aksjonærene som ikke deltok i pengeinnhentingen. Her kan det hentes inn opptil 100 millioner kroner til samme kurs.

Stordalen spytter inn penger

Petter Stordalens Strawberry Equities er blant investorene som går inn med penger, og som på forhånd hadde forpliktet seg til å delta. Stordalen-selskapet går inn med drøyt 70 millioner kroner. I forkant av meldingen satt selskapet med 6 prosent av aksjene.

Nordlaks Holding går inn med 108 millioner kroner, mens Blue Future Holding bidrar med 50 millioner kroner. Joh Johannson Eiendom er også tildelt aksjer verdt 50 millioner kroner.

Pengene skal blant annet sikre at fase 1 i Florida kommer opp i stabil produksjon og lønnsomhet.

Atlantic Sapphire hadde på forhånd mottatt nok interesse til å dekke emisjonen (pengeinnhentingen). DNB Markets og Carnegie er tilretteleggere for emisjonen.

Store utfordringer

Det er knyttet stor spenning til utviklingen i Atlantic Sapphire, fordi de er først ute med å satse på storskala oppdrett av laks på land.

Det har imidlertid ikke manglet på utfordringer, med blant annet brann og tekniske problemer. Aksjen har falt 80 prosent det siste året.

Det har derfor lenge vært spekulert i om selskapet måtte hente inn mer penger.

I fjor sommer hentet Atlantic Sapphire 1,23 milliarder kroner for å finansiere utbyggingen av fase 2.

Den første fasen har en årlig kapasitet på 10.000 tonn laks, og med fase to vil den øke til 25.000 tonn. Mot 2031 er målet 220.000 tonn.

Her finner du mer detaljer i meldingen fra selskapet
Publisert: