Nordic Semiconductor dobler driftsoverskuddet

Det norske databrikkeselskapets leverer rekordresultater i tredje kvartal, men bremses fortsatt av leveringsproblemer.

Nordic Semiconductor-sjef, Svenn-Tore Larsen.
Publisert:

Nordic Semiconductor mer enn dobler både driftsresultat og resultat før skatt.

  • Omsetningen landet på 202 millioner dollar (2,14 milliarder kroner) i årets tredje kvartal, fra 148,5 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor
  • Driftsresultat (ebitdaebitdaDriftsoverskudd, det vil si resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (earnings before interest, tax, depreciation and amortisation) ) endte på 60,1 millioner dollar, mot 28,3 millioner dollar i samme kvartal av 2021
  • Resultat før skatt var 51,3 millioner dollar i tredje kvartal, fra 19,5 millioner dollar samme periode året før

Det tilsvarer en økning for resultatet før skatt på over 160 prosent.

På forhånd var det ventet at Nordic Semiconductor (NOD) skulle levere et driftsoverskudd (ebitda)ebitda) på 47 millioner dollar av en omsetning på 201 millioner dollar i kvartalet, ifølge Infront TDN Direkt.

Les på E24+

Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

Selskapets guidetguidetga veiledning, anslo tidligere på et inntektsnivå på 190–210 millioner dollar i tredje kvartal. I kvartalsrapporten opplyser de at opprettholder den samme guidingen for årets siste kvartal. Samtidige melder selskapet om en ordrereserve på 1,1 milliard dollar, som gjør at de er sikre på at de når målet om inntekter på en milliard dollar i 2023.

Selskapet beholder også målet om å doble omsetningen fra 2023 til 2026.

NOD produserer databrikker (chips), såkalte halvledere eller semiconductors, som er viktige deler i blant annet PC-er, spillkonsoller, biler, smarttelefoner, leker og helsesensorer.

Leveringsproblemer

Pandemien ga en umettelig etterspørsel etter databrikker, som har rammet produksjon av alt fra elbiler til dataspill og hjemmekontorutstyr.

Selskapet har i lang tid understreket at det er større etterspørsel enn de har kunnet møte, på grunn av leveringsproblemer.

– Vi leverte rekordtall for omsetningen og driftsresultatet i tredje kvartal, men omsetningen bremses av vedvarende waferwaferskiver med halvledere, ofte silisium-mangler, og vi forventer at omsetningen holder seg på samme nivå i neste kvartal. Dette vil være avhengig av tidspunktene waferne blir levert gjennom kvartalet, sier Nordic Semiconductor-sjef Svenn-Tore Larsen i rapporten.

NOD produserer databrikker (chips), såkalte halvledere eller semiconductors, og har hovedkontor i Trondheim.

Markedsverdien på NOD er nær halvert på Oslo Børs det siste året, i likhet med mange teknologiselskaper, til rundt 28 milliarder kroner.

Like før kvartalsfremleggelsen har flere meglerhus nedjustert sine kursmål for Semiconductor-aksjen. Blant annet har Arctic Securities nedgraderer Nordic Semiconductor til hold fra kjøp og senker kursmålet til 150 kroner per aksje fra tidligere 260 kroner. Samtidig senker Pareto Securities kursmålet til 280 kroner per aksje fra tidligere 330 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, ifølge TDN Infront.

Tidligere i høst fant analytikere NOD-brikke i Apples Airpods, noe som ga en liten boost til aksjekursen.

Les også

Ser milliardmulighet etter funn av NOD-brikke i Airpods

Inntektsmålet på 1 milliard dollar gjelder for 2023, ikke 2022 som vi først skrev. Vi beklager feilen, og den ble rettet kl. 0820.

Publisert: