Kraftig Rec-oppgang på grønn Oslo Børs

Hovedindeksen klatret ett prosent i onsdagens handel på Oslo Børs. Rec Silicon-aksjen steg 25 prosent etter avtale som kan sette Moses Lake-anlegget i sving.

Publisert:

Etter mandagens børsfall, klarte Hovedindeksen omsider å kare seg over på plussiden tirsdag.

Den gode stemningen fortsatte onsdag.

Ved stenging er Hovedindeksen opp 0,95 prosent til 1206,83 poeng.

Det har vært drahjelp å hente i øst, hvor det har vært bred børsoppgang i morgentimene norsk tid, med unntak av Singapore-børsen. Også Wall Street stengte dørene tirsdag med frisk oppgang, og en tilbakelagt januar som var en bedre januarmåned enn på flere år, for noen av indeksene.

Les på E24+

Investtech-analyse: Topp tre aksjer akkurat nå

Slik ser det ut for flere av de mest omsatte aksjene:

 • Rec Silicon steg 25 prosent
 • Equinor er opp 0,49 prosent
 • PGS er opp 8,71 prosent
 • DNB steg 1,02 prosent
 • Aker BP falt 0,26 prosent
 • Salmar er opp 0,48 prosent
 • Norwegian er opp 6,14 prosent
 • Frontline steg 5,02 prosent

Rec Silicon rett opp

Rec Silicon meldte tirsdag kveld at de har inngått en bindende avtale med datterselskapet Rec Solar Grade Silicon og Hanwha Solutions.

Avtalen dreier seg om sikring for uttak av polysilicon produsert på anlegget i Moses Lake i Washington, noe som ifølge selskapet har vært avgjørende for å kunne åpne anlegget.

Med avtalen i boks, sier Rec Silicon-sjef Kurt Levens, at selskapet planlegger å sette i gang produksjonen i fjerde kvartal i år.

Rec Silicon opplyser i en pressemelding at verdien av avtalen er på rundt tre milliarder dollar, eller omlag 30 milliarder kroner, basert på dagens markedspriser.

Aksjen endte handelsdagen opp 25 prosent og er den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs, etter Equinor.

Handelen i aksjen ble etter en halvtime midlertidig stanset som følge av store utslag, men ble åpnet rundt ti minutter senere.

Pareto Securities skriver i et notat at selv om avtalen var ventet, er den «svært viktig» for at gjenåpningen av Moses Lake-anlegget går som planlagt.

Les også

Rec Silicon vil starte opp produksjonen i Moses Lake neste år

Oslo Børs pauser handelen i Dof

Styret i det kriserammede offshorerederiet Dof frykter konkurs og har bedt aksjonærene om å gi støtte til styrets foreslåtte redningsplan innen onsdag formiddag.

Men tirsdag kveld mottok styret en e-post fra en gruppe aksjonærer hvor de ber om at det blir innkalt til ekstraordinær generalforsamling. Gruppen ber blant annet om at valg av nytt styre blir satt på agendaen.

Henvendelsen kan, ifølge styret, tolkes som at aksjonærer i gruppen ikke vil støtte styrets forslag til rekonstruksjon.

Like før klokken 12 onsdag ble handelen i aksjen satt på pause.

Handelspausen skjer i påvente av en melding fra Dof, opplyser Oslo Børs.

Les også

Dette skjer med Flyr-aksjene nå

Flyr-aksjer ikke lenger mulig å handle på Børsen

Kriserammede Flyr sendte konkursbegjæring til Oslo tingrett sent tirsdag kveld, og varslet da at det ikke lenger ville være mulig å handle i aksjen fra og med onsdag av.

Nå melder Oslo Børs har aksjen er suspendert.

Et annet flyselskap som skjøt fart på Børsen onsdag, er Norwegian. Aksjen er opp drøye 6 prosent ved stenging.

Det har kommet litt selskapsnytt i morgentimene onsdag:

 • Analytikere venter Equinor-resultat på 144 milliarder kroner.
 • Equinor og Vår Energi avvikler sine andeler i Barents Blue-prosjektet, som går ut på å lage ammoniakk av naturgass fra Barentshavet, fange Co₂ og lagre den på havbunnen. Nå har Horisont Energi i stedet inngått partnerskap med den spanske gjødsel- og ammoniakkgiganten Fertiberia. Horisont Energi-aksjen er ned 55,52 prosent.
 • Industriselskapet Elkem skal investere 200 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten i Brasil. Investeringen vil øke produksjonskapasitet med inntil 40 prosent fra 2024, ifølge selskapet, og forventes å generere en ytterligere årlig omsetning på over 300 millioner kroner. Elkem-aksjen stiger 2,16 prosent etter en snau times handel.
 • Teknologiselskapet Norbit har fullført oppkjøpet av IoT-oppstartsselskapet CPS. Transaksjonen verdsetter CPS til en virksomhetsverdi på 13 millioner kroner, noe som innebærer en egenkapitalverdi på 12,6 millioner kroner. Norbit-aksjen er ned 2,88 prosent.

Det har også kommet kursmålsjusteringer fra meglerhus:

 • Laks: Fearnley Securities nedgraderer Bakkafrost og Grieg Seafood til en holdanbefaling i en sektorrapport onsdag, skriver Infront TDN Direkt. Mowi og Salmar er meglerhusets toppvalg i sektoren. Meglerhusets syn er at den endelige strukturen i grunnrentebeskatningen vil være betydelig lavere enn tidligere estimater, og bruker nå 20 prosent i sine estimater.
 • Okea: Carnegie nedjusterer kursmålet på Okea til 55 kroner per aksje, fra 70 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fra meglerhuset onsdag. Oljeselskapet kom tirsdag med et rekordresultat i fjerde kvartal.
 • Yara: Carnegie oppjusterer sitt kursmål på Yara til 535 kroner fra 500 kroner og gjentar kjøpsanbefaling.
 • Inn og ut: Pareto Securities tar inn Borregaard, BW Energy, Europris, Seadrill og Sparebanken Vest for februar, mens Aker Solutions, Crayon, Protector, Vår Energi og Yara går ut. Det fremkommer av en oppdatering fra meglerhuset, ifølge Infront TDN Direkt. Aker BP, Hafnia, Mowi, Norske Skog og Stolt-Nielsen beholdes i porteføljen.
 • PGS: Barclays oppgraderer PGS til en overvektsanbefaling, fra tidligere likevekt, og oppjusterer kursmålet til 14 kroner per aksje, fra tidligere 11 kroner, ifølge Bloomberg onsdag.
 • Smartcraft: Carnegie nedgraderer SmartCraft til hold fra kjøp og gjentar kursmål på 19 kroner på aksjen.
Publisert: