Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

Børsgruppen ved Handelshøgskolen i Bodø diskuterer strategi, og studentlaget fra Copenhagen Business School vil bli best. Meld deg på Aksje-NM 2016 nå og se om du kan slå dem!

GAME ON: Anette Normann, Sondre Fiskerstrand, Anders Bergfjord Fjellvikås, Amund Sandberg og Frederick Hjertø utgjør styret i Børsgruppen ved Handelshøyskolen i Bodø. Nå stiller de som lag i Aksje-NM 2016.

Kai Jæger Kristoffersen
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

– Vi er med for å kunne konkurrere og sette Børsgruppen HHB på kartet. Vi håper å få med så mange som mulig av studentene herfra og vise hvor moro det kan være med børs og finans, sier Anders Fjellvikås, student ved Handelshøgskolen i Bodø (HHB) og leder for Børsgruppen ved høyskolen.

MELD DEG PÅ HER DU OGSÅ!

Sammen med Sondre Fiskerstrand, Amund Sandberg, Anette Norman og Frederick Hjertø skal Fjellvikås forvalte Børsgruppens portefølje i Aksje-NM 2016.

– Om vi skal spille safe eller gå for en mer aggressiv volatil rute, det får vi se når vi på laget har fått satt oss ned og diskutert. Vi kommer i hvert fall til å ha en klar strategi på plass før konkurransen starter, sier Fjellvikås.

Startskuddet for Aksje-NM 2016 går 25. januar i det Oslo Børs åpner. Allerede nå kan du melde deg selv eller laget ditt på.

Både studentlag, vennelag, bedriftslag og enkeltpersoner er velkomne til å delta.

Les også

Aksje-NM 2016: Derfor er kursene 15 minutter forsinket

– Trenger relativt store utslag

I fjor gikk studentlaget fra Copenhagen Business School (CBS) nesten helt til topps i studentligaen: De kom på annenplass blant de deltagende studentlagene.

Nå melder CBS-studentene seg på igjen, og i år består laget foreløpig av Øystein Løken og Sveinung Lind.

– Vi synes alltid det er moro å være med på en konkurranse. Dette gjelder spesielt når temaet passer såpass bra med våre interesser og studier. Vi var veldig fornøyd med konkurransen i fjor og ser på det som en god mulighet til å utvikle oss som investorer og lære mer om det norske markedet, sier Løken til E24.

Les også

Oslo Børs faller kraftig

Målet i år er å bli det beste studentlaget.

VIL BLI BEST: Øystein Løken og Sveinung Lind deltar i Aksje-NM 2016 med laget Copenhagen Business School.

Privat

– I tillegg ønsker vi å score høyt i den totale konkurransen. Grunnet konkurransens korte varighet vil vi hovedsakelig jobbe med de mest volatile aksjene, da vi trenger relativt store utslag for å kunne hevde oss i den totale konkurransen, sier Løken.

– Vi vil velge aksjer basert på både fundamental og kvantitativ analyse. Høyst sannsynlig vil vi vektlegge det tekniske/kvantitative noe høyere på grunn av den korte tidshorisonten. Utover det vil vi ha et bevisst forhold til vår porteføljes bransjeeksponering og at dette passer vår oppfatning av hvordan det norske markedet vil utvikle seg fremover, sier han.

Les også

Oljeprisen dundrer ned til nytt bunnivå

Ble slått på målstreken

Også studentlaget Norges baseballaksjonærer, bestående av studenter fra Norges Handelshøyskole (NHH), var med og hevdet seg i toppen av studentligaen mot konkurransens slutt. Laget havnet til slutt på en sjetteplass.

Nå vil de ha revansje.

– Vi fikk bedre innsikt i hvordan aksjemarkedet fungerer i praksis, og prøve ut momenter som vi lærer kun om teoretisk på skolen. Og ikke minst hvordan det kan snu, som vi fikk lære i fjor da vi mistet førsteplassen på tampen. Derfor vil det være naturlig å gå for topp-plassering av skolelagene dette året, sier NHH-student Jakob Grinvoll til E24.

– Strategien vår vil nok en gang være å ha en portefølje bestående av små og volatile aksjer. Vi er nødt til å gamble litt i en slik konkurranse og treffe på timingen av markedet, sier Grinvoll.

Les også

Aksje-NM 2016: Konkurranseregler

Slik spiller du i Aksje-NM

Liker du å være best? Vil du vinne over venner og kollegaer? I Aksje-NM har du muligheten til å etablere en egen liga, og etablere deltagere til å konkurrere.

Som tidligere år gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i Børsens åpningstid.

Kursene som vises på E24s sider er 15 minutter forsinket.

Deltagerne kan handle i norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte EFT-er med aksjeporteføljer, indekser, råvarer og lignende instrumenter som underliggende.

Du kan melde deg på helt frem til den siste konkurranseuken, men vinnersjansene er større dersom du deltar fra start. I tillegg til hovedvinner vil det bli kåret ukevinnere i konkurransen.

Les også

Nå kan du melde deg på Aksje-NM 2016:
Kan du slå Stian fra Krokstadelva?

Les også

Aksje-NM 2016:
Konkurranseregler

Les også

Oslo Børs faller kraftig

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksje-NM

Flere artikler

 1. Jentelag i Aksje-NM 2016: – Det smarteste er nok å bare kaste seg ut i det

 2. – Skapte interesse blant studentene for aksjemarkedet

 3. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
  – Nå blir det vinn eller forsvinn!

 4. Handelshøyskolen ved HiOA ble beste studentlag i Aksje-NM 2017:
  – De siste dagene har vært spennende

 5. Aksje-NM: – Skal sikre seieren med gode, stabile investeringer