Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Aksje-NM-ekspert Kjelltech sier i en fersk analyse at det ikke virker å være noe galt med taket på Hydros omstridte renseanlegg ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. 

ANALYSE: Aksje-NM ekspert Kjelltech mener ingenting virker å være galt med taket til det skandaleombruste aluminaraffineriet i Alunorte i Brasil.

Lunsj av Børge Lund
Publisert:

Hydro har hatt noen turbulente uker etter utslippsskandalen ved aluminaraffineriet i Alunorte i Brasil. Så sent som mandag kunne E24 avsløre at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg selv ble «gjort oppmerksom» på utslippene ni dager før han informerte media.

Samme dag viste E24 bildene av anlegget der selskapet selv meldte om utslipp fra et lager og et tak. Aksje-NM ekspert Kjelltech tok raskt til Facebook for å kommentere saken som har blitt til et mareritt for Hydro.

«Vi tok oss den frihet å zoome inn litt ekstra. Ingenting i veien med taket etter det vi kan se,» skrev Kjelltech i posten hvor selskapet hadde zoomet inn i det aktuelle bildet, hvor Kjelltechs logo vises tydelig på det aktuelle taket.

«INGENTING GALT»: E24s sak om det mye omtalte taket til Norsk Hydro i Alunorte i Brasil fikk Aksje-NM ekspert Kjelltech til å mene at alt ser bra ut. For ordens skyld: Kjelltech-logoen finnes ikke i det originale bildet.

Fotomontasje: Norsk Hydro/E24/Egmont
Les også

Fikk vite om Brasil-utslipp ni dager før innrømmelse

– Flott tak

E24 har vært i kontakt med Kjelltech. I en e-post kommenterer selskapet utspillet ytterligere.

– Vi har notert at Hydros tak får mye av skylden for problemene i Brasil. Vi har zoomet inn og ser at det er ingenting i veien med taket. Tvert imot. Fint dekorert og alt. Liker spesielt logoen, sier en pressekonsulent fra Kjelltech.

Forrige uke kjøpte Kjelltech 200 aksjer fra Norsk Hydro i Aksje-NM, stikk i strid med alle ekspertenes råd, og hadde klokken 13 tirsdag tapt 622 kroner på den 10.000 kroner store investeringen. Kjelltech ligger foreløpig på en 8.991 plass i konkurransen, og ligger foreløpig på midten av ekspertligaen.

– Ja, så nå kan vi og Hydros tak kun gå en vei: Oppover, skriver representanten fra selskapet.

Les også

Presset på Hydro øker: – Dette blir bare styggere og styggere

Hydros fall i Brasil

Det var 11. mars at Hydro først innrømmet ulovlige, kontrollerte utslipp av forurenset regnvann fra renseanlegget ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

To dager senere meldte selskapet at situasjonen var mer alvorlig enn først antatt: Det har blitt sluppet ut spillvann i kanalen utover regnvannet som først ble meldt, og Hydros foreløpige gransking fant også lut som hadde blandet seg med regnvannet fra fabrikkområdet.

Da selskapet mandag kom med nye innrømmelser rundt utslipp ved det omtalte anlegget i Alunorte i Brasil, fikk det Runa Haug Khoury, fagsjef i Bellona, til å si at Hydros omdømme nå avhenger av at de klarer å vise til konkrete tiltak.

– Det bekrefter bare det inntrykket vi har hatt hele tiden, at Hydro ikke har hatt oversikt over situasjonen lokalt. Dette blir bare styggere og styggere for Hydro, sa Khoury til E24.

For ordens skyld: Kjelltech er enkeltmannsforetaket til Kjell fra tegneserien Lunch. Sitatene i denne saken kommer fra redaksjonen som lager Lunsj, og må ikke ses på som en reell analyse av selskapet.

Her kan du lese mer om