Ukesvinner Tobias: – Jeg jakter etter de underprisede aksjene

Archers' kontrakt med Conoco Phillips bidro til førsteplass i Aksjeligaen.

SEIERSHERRE: Tobias Standnes Viketun klatrer for første gang til topps i E24s Aksjeliga for 2016. Han går dermed inn i rekken som den fjerde ukesvinneren.
Publisert: Publisert:

Det er en forbauset og over gjennomsnittet engasjert hobbyøkonom som tar imot gratulasjonen over å havnet på førsteplass i denne ukens utgave av Aksjeligaen:

– Det kom overraskende, jeg hadde ikke forventet det da ukeavkastningen kom på 15 prosent, sier Tobias Standnes Viketun (25) fra Bergen til E24.

Til sammenligning falt Hovedindeksen på Oslo Børs med 0,62 prosent.

Aksjeligaen har 6.243 deltagere, og ukevinneren belønnes med klokke til en verdi på 3.000 kroner (det er forskjellige klokker hver uke).

Les kommentaren: Disse storaksjene skal falle i kurs

Jakter underprisede aksjer

Ukevinner har økonomistudier ved Handelshøgskolen BI i Bergen i sekken.

– Hva var vinnerstrategien?

– Jeg har investert i aksjer jeg vurderer som underpriset og denne uken var det Archer som ble utslagsgivende. Fremover ser jeg på Nano (Nordic Nanovector) som underpriset, det skjer mye spennende der nå og i alle fall om de får kreftmedisinen godkjent, sier Viketun.

Fredag ble brønnselskapet Archer tildelt en brønnkabelkontrakt av Conoco Phillips. Avtalen strekker seg frem til 2021. Archer-aksjen steg hele 22,1 prosent i løpet av handelsdagen.

– Du følger nøye med på utviklingen i markedene?

– Ja, jeg følger aktivt med og diskuterer enkeltaksjer med en kamerat. Aksjeligaen gir god trening og gjør jo at helt vanlige folk kan prøve seg i aksjemarkedet uten å tape penger.

Selv investerer ikke Viketun penger i aksjene på børsen, men han har plassert penger i aksjefond innen helse og teknologi.

– Det er sikrere og tryggere, avslutter den ferske Aksjeliga-vinneren.

Les tidligere seiersintervjuer:

Les også

Slik velger du vinneraksjene

Les også

Hvordan fungerer aksjemarkedet?

Les også

Avhengig av daytrading: – Plutselig var gjelden fordoblet og slett ikke overkommelig lenger

Publisert:

Her kan du lese mer om