Er du bedre på aksjehandel enn denne apen?

Det kan bli monkey business i Aksje-NM når orangutangen Matu gjør comeback.

GJØR COMEBACK: Aksjeapen Matu fra dyreparken i Kristiansand er klar for en ny runde i Aksje-NM.
  • Ingeborg Strand Christensen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Matu fra Kristiansand Dyrepark deltar nok en gang i Aksje-NM, og håper erfaringen fra 2012 vil kaste av seg. Han har nemlig deltatt før.

Nå kan også du kaste deg inn i konkurransen, mot Matu og andre. Meld deg på i årets konkurranse. Påmeldingen er godt i gang, konkurransen starter 19. januar.

Matu har hverken smarttelefon eller nettbrett, men plukker aksjer fra buret sitt i dyreparken i Kristiansand. Han velger klosser med aksjetickere på seg, og vi har en kloss for hver aksje som handles på Oslo Børs.

– Liker problemløsing

– Matu er en smart orangutang som liker å løse problemer, i hvert fall hvis det innebærer mat som belønning, sier biolog Helene Axelsen i Kristiansand Dyrepark.

– Ellers bruker han mye tid på å klatre rundt i trærne og slappe av ute på orangutangøyen, gjerne med en striesekk over hodet, sier Axelsen.

I sin populære bok «A Random Walk Down Wall Street» hevdet økonom Burton Malkiel at en ape med bind for øynene, som kaster piler på finansseksjonen i en avis, kunne sette sammen en portefølje som ville gjøre det like bra som en portefølje sammensatt av eksperter.

Har flaks

E24 tester ideen, igjen. Men ikke med piler, til det er Matus humør for svingende.

Matu deltar på følgende vis: Hver mandag velger han fem klosser som skal utgjøre porteføljen hans for den uken. Han investerer like mye penger i de fem aksjene.

– Matu har ikke noen forutsetninger for å kunne noe om aksjer, men han har gjort det bra i andre konkurranser, så han har i alle fall flaks, sier Axelsen.

Allerede nå er forventningene høye til den 17 år gamle orangutangen Matu som bor i Dyreparken i Kristiansand.

– Gøy

Daytrader Svend Egil Larsen har sett på Matus portefølje i konkurransens første uke, og forteller at han så langt ikke føler seg truet.

– Det er veldig gøy at Matu er med. Jeg har spilt mot ham før og det er alltid spennende å se hvordan han gjør det, sier Larsen til E24.

Har du lyst til å slå Matu? Meld deg på til Aksje-NM her

Les også

– Målet er å slå finansvalpene

Les også

- Aksje-NM er som metadon

Les også

10 tabber du må unngå

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Oljetung Matu-portefølje

  2. – Er bare et spørsmål om tid før Matu driter seg ut

  3. – Om du er en apekatt bør du heller sette pengene i banken

  4. Matu satser heftig på banan-shipping i Aksje-NMs siste uke

  5. Matu går for oljeservice