Kan bli rekordhøye bøter for europeiske banker

EU vil ilegge en rekke europeiske storbanker bøter på mangfoldige milliarder kroner for kursmanipulasjon, skriver avisen Financial Times.

KLARE FOR FORLIK: Deutsche Bank er en av bankene som skal være i ferd med å inngå forlik i rentemanipulasjonssaken. Her fra hovedkvarteret i Frankfurt.
  • E24
  • NTB
Publisert:

Ifølge Financial Times kan det samlede bøtenivået bli på over 5 milliarder. Den høyeste boten ilagt fra EU hittil har vært på 1,5 milliarder. Men kilder med kjennskap til samtalene venter at den endelige summen vil bli lavere.

Saken kommer på toppen av tidligere avsløringer ommanipulasjon av utenlandske valutamarkederog angiveligmanipulasjon av rentesatser.

Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank og Société Générale skal ha sagt seg villig til å betale bøtene for å unngå videre anklager om at de har konspirert for å manipulere referanserentene Yen Libor og Euribor.

Tre andre banker, JPMorgan, HSBC og Credit Agricole har vært involvert i samtalene men har foreløpig ikke signert, sier kilder til Financial Times.

Det er ventet at disse bankene vil bli tiltalt for markedsmanipulasjon. Det er EU-kommisjonen som har gransket bankene. De har advart om at de kan komme til å bøtelegge bankene med så mye som 800 millioner euro.

I slutten av oktober ble det kjent at nederlandske Rabobank ville betale en bot på 774 millioner euro, tilsvarende 6,3 milliarder kroner, for manipulasjon av Libor-renta.

Les også

Milliardbot for rentetriksing for nederlandsk bankDeutsche Bank vil granske rentetriksing nærmereSveits har avslørt manipulering av valutakurserMeglerfirma ilagt gigantbøter for Libor-fuskVil ha nye EU-regler for referanserenter

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Milliardbot for rentetriksing for nederlandsk bank

  2. Rekordbot senker resultatet til Deutsche Bank

  3. Milliardbøter til banker for rentemanipulasjon

  4. Storbanker får milliardbøter for renterigging

  5. Myker opp straff for renterigging – har selv milliardgjeld i banken