Sterke jobbtall løfter USA-børsene

Wall Street stiger fra start torsdag.

KJØP!: Det er flere kjøpere enn selgere på New York Stock Exchange torsdag.

BRENDAN MCDERMID
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:,

For første gang på tre uker falt antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA, og ga dermed et ekstra lite puff til et aksjemarked som de siste ukene har stampet i motvind.

Ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet gjorde nye 331.000 amerikanere krav på ledighetstrygd i forrige uke, noe som var 20.000 færre enn uken før. Det var også litt lavere enn gjennomsnittet av ekspertenes forventinger.

Les også

Færre trygdesøkere i USA

Beste på fem år

De oppløftende jobbtallene bidrar til å løfte alle de tre store aksjeindeksene i USA med rundt en halv prosent fra start i torsdagens handel.

Nasdaq-børsen stiger mest med 0,6 prosent til 4.038 poeng, mens S&P 500 og Dow Jones-indeksen begge stiger med rundt 0,5 prosent.

Følg finansmarkedet på E24s børssider.

I tillegg til sterke jobbtall, sprer også sterke produktivitetstall fra amerikansk økonomi optimisme inn i aksjemarkedet.

Den amerikanske produktiviteten økte med 3,2 prosent i fjorårets siste kvartal, noe som er den beste utviklingen på nesten fem år.

Blandet med resultater

Walt Disney & Co. bidrar til å løfte aksjemarkedet, med en kursoppgang på rundt 4 prosent etter å ha presentert sitt kvartalsresultat før børsstart.

Likedan stiger Coca-Cola med rundt 2 prosent på nyheten om at selskapet kjøper 10 prosent av kaffeselskapet Green Mountain for 1,25 milliarder dollar.

Andre veien trekker General Motors (GM) som sendes i en 2 prosent slakk utforbakke som følge av svakere selskapsresultater enn forventet.

GMs fall er likevel ingenting sammenlignet med Twitter, som er ned hele 24 prosent etter sin resultatfremleggelse. Ikke bare var underskuddet større en antatt, men selskapet rapporterer også om en svakere vekst enn tidligere.

Flere artikler

  1. Børshumøret på topp i Asia

  2. Løftes på boligopptur

  3. Venter ørliten opptur i påvente av jobbtall fra USA

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo Børs har hentet inn Kina-knekken

  6. Gode jobbtall løftet USA-børsene fra start