Styrekjøp fyrer opp Songa-aksjen

Et styremedlem på handletur gir håp til Songa-aksjonærene.

PÅ VEI TILBAKE: Aksjen i Songa Offshore stiger stødig etter at et styremedlem har kjøpt aksjer for flere millioner. Aksjen fikk seg en solid knekk i slutten av november når selskapet meldte om et større kapitalbehov.
Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Oslo Børs her

Etter en kraftig nedtur de siste ukene gjør Songa-aksjen et lite comeback mandag formiddag på Oslo Børs.

Oppturen kommer etter at styremedlem Arnaud Bobillier har bladd opp for å kjøpe 410.000 Songa Offshore-aksjer til 3,18 kroner aksjen.

Den 25. november ble det kjent at Songa ville hente inn 2,6 milliarder kroner, og investor Arne Blystad, som har vært med siden starten, valgte ikke å bli med og solgte seg senere helt ut av riggselskapet.

Aksjen starter opp 4,82 prosent til 3,26 kroner mandag. Aksjen har vært helt nede i 2,85 kroner etter at emisjonen og kapitalbehovet ble kjent.

Før nyheten ble sluppet lå Songa-aksjen på drøye fem kroner.

Til tross for dagens opptur har Songa falt med hele 43,18 prosent bare den siste måneden.

Hovedindeksen på Oslo Børs starter ned 0,32 prosent. Det skjer etter at hovedindeksen avsluttet ned 0,15 prosent fredag ettermiddag til 542,7 poeng.

Et fat nordsjøolje (Brent Crude) handles til 109,8 dollar i spotmarkedet, ned 0,07 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles til 93,13, opp 0,51 prosent.

Slik åpner hovedindeksene i Europa:

  • OMXS30, Stockholm ned 0,18 prosent
  • OMXC20, København opp 0,17 prosent
  • DAX 30, Frankfurt opp 0,01 prosent
  • FTSE 100, London opp 0,05 prosent
  • CAC 40, Paris opp 0,23 prosent

Overgår Spetalen

Fredag ettermiddag meldte Saga Tanker at styreleder og storaksjonær Øystein Stray Spetalen har kjøpt 316.000 aksjer i selskapet til 2,15 kroner aksjen.

Spetalen og hans selskaper eier tilsammen 95,9 prosent av aksjene i Saga etter kjøpet, og markedet sender prisen på aksjen opp 7,31 prosent til 2,35 kroner, altså 20 øre mer enn Spetalen måtte ut med.

Har ikke omsatt en eneste aksje

Den lille gassmyggen Norse Energy leter nå febrilsk etter måte å overleve på.

Lørdag meldte selskapet at det trengs ny finansiering, ny forretningsplan og ny avtale med kreditorene for å overleve, og selskapet er dermed fortsatt svært nære en mulig konkurs.

Det siste halve året har aksjen falt 63,67 prosent.

Noe kraftig kursfall på mandag formiddag er det imidlertid ikke å melde om foreløpig, ettersom aksjen ikke har blitt omsatt i det hele tatt de første 26 minuttene etter at Børsen åpnet.

Les også

Songa-innsider på handleturDette bær du vite om børsdagenSteen og Strøm selger shoppingsentreGassmygg advarer mot konkurs

Publisert:

Her kan du lese mer om