DNB Markets: Anbefaler kjøp av Rec-aksjen

Analytikerne mener dagens tall var som forventet.

PRESENTERTE TALL: Administrerende direktør Ole Enger i REC la fredag fram et operasjonelt resultat i tråd med forventningene.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Solenergiselskapet Rec er en av dagens store tapere på Børsen, etter å ha levert sine tall for fjerde kvartal i fjor.

Selskapet melder om en nedskrivning på 1,8 milliarder kroner knyttet til virksomheten Rec Silicon i USA. Samtidig varsles det at styreleder og investor Jens Ulltveit-Moe trekker seg fra sitt verv.

- Tallene utenom nedskrivningene var mer eller mindre som forventet, og kostnadsmålene er ambisiøse. Men det er to ting som drar aksjen kraftig ned i dag: De store nedskrivningene på kronjuvelen Rec Silicon og at de ser ut til å kunne miste en av sine viktigste ankerinvestorer, sier analytiker Andreas Strand i ABG Sundal Collier til E24.

Investeringsbanken har hatt salgsanbefaling på Rec-aksjen siden i sommer, med kursmål én krone før kvartalsrapporten ble lagt fram.

- Vi har hatt salg på aksjen siden i sommer. Grunnen til dette er at vi ser at det kommer et ganske kraftig refinansieringsbehov, og det synet er ikke endret i dag, sier Strand.

Anbefaler kjøp

De operasjonelle Rec-tallene var også i tråd med forventningene til DNB Markets, sågar var enkelte av dem bedre enn ventet. De har kjøpsanbefaling på Rec-aksjen, med kursmål 1,7 kroner.

- EBITDA kom inn på minus 34 millioner kroner mot vårt estimat på minus 82 millioner kroner og konsensus på minus 35 millioner kroner, skriver meglerhuset i en rapport.

Kontantstrømmen var også mindre negativ enn fryktet. Inntjeningen var høyere innen silikon og lavere innen solar, mens fremtidsutsiktene som ble presentert var noe mer oppløftende enn analytikerne hadde sett for seg.

- Alt i alt var rapporten blandet, men i det store og hele i tråd med våre forventninger, skriver DNB Markets.

Gjelden økte

Avgangen til Jens Ulltveit-Moe er knyttet til uenighet om ekspansjon og finansiering. Selskapet hadde ved utløpet av 2012 1,9 milliarder kroner i banken, og en bruttogjeld på 4,5 milliarder kroner.

- Nettogjelden er opp cirka 200 millioner hvis man betrakter parverdi av de konvertible obligasjonene. Det er viktig å merke seg, selv om negativ kontantstrøm var varslet i presentasjonen fra tredje kvartal, sier Andreas Strand.

Bare et drøyt halvt år etter at Rec gjennomførte en omfattende refinansiering er selskapet i nye forhandlinger med sine långivere.

Les også: Rec trenger ny refinansiering

I presentasjonsmaterialet knyttet til dagens resultatfremleggelse fremgår det at selskapet «er i diskusjoner med de långivende bankene for å vurdere selskapets ubenyttede lånerettigeter på to milliarder kroner». Analytikerne mener at lånefasilitetene er av mindre betydning.

- Vi tror det beste for selskapet vil være å kansellere fasiliteten i sin helhet da den neppe vil bli brukt, skriver DNB Markets.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ulltveit-Moe trekker segsom styreleder i Rec

  2. Milliardsmell i Rec

  3. Rec-smell på Oslo Børs

  4. - «Fair» at aksjen løfter seg minst tre prosent

  5. Venter bedre tall fra Norwegian