SAS inngår allianse med Flybe

Nå skal det britiske flyselskapet fly propellfly på enkelte av de svenske smårutene til SAS.

FLY FOR SAS: Snart skal britiske Flybe fly korte ruter for SAS.
Publisert:

SAS har inngått en seks å lang partneravtale med britiske Flybe, melder flyselskapene onsdag morgen.

Avtalen innebærer at fire nye propellfly av typen ATR 72-600 vil bistå SAS med avviklingen av ruter fra Stockholms Arlanda, hvor det er behov for mindre fly for å tilfredsstille etterspørselen,.

SAS opplyser til E24 at rutene det er snakk om blant annet går fra Stockholm til Visby, Kalmar og Turku. Flyene vil bli fullt ut dekorert med SAS-farger og -logoer.

Det er en mulighet innenfor avtalen å øke antallet fly fra Flybe med ytterligere fire fly.

- Flybe tar over for Jet Time (dansk selskap, journ. anm.) på akkurat denne produksjonen. Vi har fortsatt en avtale med Jet Time om åtte fly, men den nye avtalen erstatter altså fire fly av typen CRJ200, sier pressetalsmann Tormod Sandstø i SAS.

Ingen ruteendringer

Det er ingen ruteendringer i forbindelse med denne avtalen foreløpig, og gjennom å leie inn fly og mannskap fra underleverandører på enkelte småruter frir SAS opp sine egne flymaskiner og ansatte til å operere andre og større innenriks- og utenriksruter.

De to første flyene med 70 seter skal begynne å fly SAS-passasjerer fra oktober neste år og de to neste flyene skal inn i ruteprogrammet til SAS fra mars 2016.

Finsk tragedie

Flybe har i en årrekke operert i det nordiske markedet i samarbeid med finske Finnair.

I november inngikk imidlertid de to flyselskapene avtale om å avvikle samarbeidet. Avtalen innebærer at Finnair kjøper Flybes eierandel på 60 prosent i et felleseid selskap for en euro, noe som utløser et tap på 9,9 millioner pund for Flybe.

Les også:

SAS har solgt WiderøeFinske Flybe vurderer WiderøeFinsk avis: Hevder Finnair vil inngå avtale med Norwegian

Publisert:

Her kan du lese mer om