Håp om handelsforlik setter fart i Rec-aksjen

Investorene på Oslo Børs setter pengene sine på at Kina og USA avslutter solkrigen.

KAN SLIPPE TIL LIKEVEL: Kinesiske myndigheter skal nå ha sendt over et forslag til løsning i handelskonflikten mellom Kina og USA innen sol. Det får Rec-aksjen til å stige markant. Bildet er fra Rec Silicons anlegg i Moses Lake i USA.

  • Marius Lorentzen
Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Børsen her

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsetter å krype oppover tirsdag formiddag.

Etter å ha steget med 0,18 prosent mandag, starter indeksen opp 0,42 prosent til 604,5 poeng tirsdag. Ender dagen med oppgang blir det den femte dagen på rad med oppgang.

Samtidig som Hovedindeksen stiger, så er oljeprisen ingenting å feire. Et fat nordsjøolje (Brent) handles nå til 101,8 dollar i spotmarkedet, mens et fat amerikansk lettolje (WTI) handles til 96,87 dollar.

Håper på fred i solkrigen

Én av spekulantenes og småinvestorenes favorittaksjer på Oslo Børs, Rec Silicon, er i vinden tirsdag.

Nå kan det nemlig se ut som Kina og USA er villige til å finne en løsning på handelskonflikten som har preget de to landenes handel i solnæringen.

Arctic Securities skriver i en oppdatering at det mandag kveld ble kjent at et advokatfirma som representerer kinesiske myndigheter skal ha sendt over et forslag om å avslutte handelsstriden.

Kineserne innførte i forrige uke nye regler som de mente skulle tette «smutthull» i regelverket som styrer importen av silisium til Kina. Det rammer selskaper som Rec, som produserer silisium i USA, og regelendringen skal egentlig trå i kraft 31. desember.

Rec-Aksjen stiger med 4,75 prosent tirsdag og er i skrivende stund Børsens mest omsatte.

Siden nyttår har Rec-aksjen steget med 33,66 prosent, mens den har falt med 6,69 prosent den siste uken.

- Selv om det kan være en nitidig prosess å banke ut en helhetlig avtale, så ser vi på dette som et viktig steg for å dempe handelskonflikten mellom Kina og USA, skriver Arctic, og viser til at dette er første gangen på lenge at kineserne har tatt det første steget for å finne en løsning i solkonflikten.

Laksestraff

Aksjen til Grieg Seafood straffes hardt fra børsstart tirsdag etter at selskapet slapp sine kvartalstall.

Der kom det frem at selskapet skal skrive ned verdier for nesten 30 millioner kroner på grunn av algeoppblomstring på anlegg i Canada og spredningen av laksesykdommen PD i Rogaland.

Les også

Grieg Seafood må skrive ned millionverdier etter laksesyke

Norwegian Property-aksjen er også i nyhetsbilde etter at det ble kjent at Famaday Trading har kjøpt seg ytterligere opp til en eierandel på 26,13 prosent mandag.

Ifølge Finansavisen er det John Fredriksen som står bak investeringsselskapet som nå kjøper seg opp i selskapet som blant annet eier store deler av Aker Brygge

Les også:

Boligbygger tjener mindreOppkjøpet av Aker Brygge-eieren fortsetterDette bør du vite om børsdagen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked
  2. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

  1. Solselskapene skinner på Oslo Børs

  2. Rec Silicon tapte 327 millioner kroner i andre kvartal 2019

  3. Rec Silicon henter penger

  4. Oslo Børs falt «bare» 0,82 prosent etter Trumps tolltrusler

  5. Dette er handelskrigen som senker Rec Silicon