Telenor jekker opp forventningene etter solid halvår

Telenor melder onsdag om inntektsvekst og høyere marginer i årets andre kvartal.

OPPTUR: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas presenterer onsdag økte inntekter og sterkere marginer.
Publisert:

- Vi leverer solide økonomiske resultater med lønnsom vekst. Resultatet er nær fire millioner nye kunder, fortsatt omsetningsvekst, en sterk brutto driftsmargin på 36 prosent og kontantstrøm fra driften på mer enn 5,6 milliarder norske kroner, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Telenors inntekter i det andre kvartalet endte på 26.803 millioner kroner, mot 25.747 i andre kvartal i fjor.

Brutto driftsresultat (EBITDA) økte til 9.616 millioner, fra 8.857 millioner året før. Grunnet lavere bidrag fra tilknyttede selskaper falt bunnlinjen til 3.194 millioner, mot 3.823 millioner i andre kvartal 2013.

- På bakgrunn av den solide driften så langt i år og våre estimater for resten av 2014, venter vi nå en brutto driftsmargin som er høyere enn i fjor, mens vi gjentar inntektsforventninger på lav ensifret organisk vekst, skriver Baksaas.

Organisk vekst inkluderer ikke fusjoner og oppkjøp.

Telenor justerer ellers forventet forhold mellom investeringskostnader og salg (capex to sales) til mellom 14 og 15 prosent.

Opptur i Norge

Spesielt gledelig for Telenor er det kanskje at selskapet kan vise til økte mobilinntekter fra det norske markedet. Driftsresultatet for Telenor i Norge ble 1.922 millioner, mot 1.801 millioner i samme periode i fjor.

Les også: Slik kan det norske telemarkedet bli

I flere av konsernets markeder kan man spore markant bedring det siste året, blant annet i Pakistan, Malaysia og Sverige. Telenor opplyser også at den første samtalen i april ble gjennomført i Myanmar.

Mer negativ er fortsatt situasjonen i Danmark, der det meldes om et driftsunderskudd på 68 millioner.

I Thailand faller driftsresultatet til Dtac med 80 millioner til 831 millioner.

- I Thailand er vår evne til å flytte kunder til det nye 3G-nettverket og å gjennomføre overgangen til lisensregime nøkkelen til å levere tjenester av høy kvalitet og å bedre lønnsomheten. En kombinasjon av intens konkurranse, lavere termineringsrater og svakere makroutvikling har hatt betydelig effekt på salget dette kvartalet, sier Baksaas.

I det indiske markedet har Telenor økt driftsinvesteringene betydelig, og melder om et driftsunderskudd på 170 millioner i kvartalet. Selskapet tjener imidlertid 11 prosent mer per kunde (ARPU), og har kapret flere abonnenter.

Les også:

Tele2-kjøpet: Telenor mister 450 millioner kroner i leieinntekterTelenor selger seg helt ut av C MoreThailands militære utsetter 4GTelenor faller etter salgsbeskjedTelenors styreleder: Ikke overrasket

Publisert:

Her kan du lese mer om