Teknologifallet fortsatte på Nasdaq: Apple falt tungt før iPhone-lansering neste uke

Teknologiaksjene fortsatte fallet torsdag. Apple falt på tross av godkjent oppkjøp og nye lanseringer neste uke.

OPPKJØP: Apple fikk omsider tillatelse fra EU til å kjøpe britiske Shazam torsdag.

Foto: Lucas Jackson Reuters
Publisert:

Tek-tunge Nasdaq an falt på Wall Street torsdag, med kjemper som Amazon og Apple ned henholdsvis 1,83 og 1,66 prosent.

Facebook-aksjen falt 2,78 prosent og Alphabet stengte ned 1,26 prosent.

Det kan være redusering av risiko som står bak nedsalget i tek-aksjer. Så langt i år har sektoren gjort det bedre enn markedet for øvrig, men denne uken har Nasdaq 100 falt hver dag.

I tillegg har flere brikkeprodusenter hatt en tung dag etter at toppledere i Micron (- 9,87 prosent) og KLA-Tencor (- 9,72 prosent) advarte om lavere priser, og salgsfall under en konferanse i regi av Citi, skriver Reuters.

Les også

Huawei fosser fra Apple

Dow Jones klatret

Alt var dog ikke rødt på motsatt side av Atlanterhavet, der Dow Jones klatret ledet an av Boeing (+1,32 prosent) og Visa (+1,28 prosent).

Slik stengte de toneangivende indeksene:

  • Dow opp 0,08 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,91 prosent
  • S&P500 ned 0,36 prosent

Handelsuro har fortsatt å prege de globale markedene verden over, og representanter fra USA og Canada har torsdag samtalene om en ny Nafta-avtale.

I tillegg raslet Kina torsdag med tollsablene og handelsministeren uttalte at Kina vil gjengjelde hvis USA innfører nye tollsatser.

Les også

Apple bekrefter problemer med iPhone 8

Fikk oppkjøpsgodkjenning

Apples fall kom etter at EU ga sin velsignelse til oppkjøpet av den britiske musikkgjenkjenningsappen Shazam.

Beslutningen kommer etter en omfattende gransking av avtalen. EU konkluderte med at oppkjøpet ikke vil redusere konkurransen i markedet for digital musikkstrømming.

Apple bekreftet ryktet om at de ville kjøpe Shazam allerede i desember fjor.

Siden april har EU-kommisjonen gransket oppkjøpet, grunnet bekymringer for at selskapet kan få tilgang på persondata som kan drive konkurrenter ut av markedet.

Det er foreløpig ikke klart hvor mye avtalen er verdt, men teknologinettstedet TechCrunch har tidligere gitt et anslag på 400 millioner dollar, tilsvarende 3,36 milliarder kroner.

Les også

British Airways hacket – kundeinfo stjålet

Lanserer nye telefoner neste uke

Neste onsdag har Apple invitert til sin årlige septemberlansering. Der er det ventet at teknologigiganten vil lansere tre nye mobiltelefoner. De tre iPhonene er ventet å få samme design som fjorårets iPhone X.

Rykter skal ha det til at to av mobilene vil komme med Oled-skjermer, disse skal være på henholdsvis 5,8 og 6,5 tommer, skriver Tek.no. I tillegg vil det komme en mellomstor variant på 6,1 tommer med LCD-skjerm.

Ifølge nettstedet 9to5mac er det også grunn til å tro at det vil komme en ny Apple Watch under lanseringen. Denne skal ifølge nettstedet bli 15 prosent smalere enn de foregående versjonene.

Les også

Shortere «vedder» 308 milliarder kroner på kursras

Les også

Goldman Sachs: Disse ti aksjene er hedgefond-favorittene

Les også

USAs teknologigiganter løfter Oljefondet

Her kan du lese mer om