Her er rutene Norwegian kutter

Norwegian varsler en rekke basenedleggelser og rutekutt for å bli mindre eksponert mot sesongvariasjoner og for å øke lønnsomheten. Her er oversikten over kuttene som trer i kraft i sommer.

Illustrasjonsbilde av Norwegian-fly avbildet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm.
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Etter at det onsdag kveld ble kjent at Norwegian har besluttet å kutte en rekke ruter og seks baser for å øke lønnsomheten, er listen over ruter som kuttes fra sommersesongen 2019 nå klar:

 • Fra basen i Roma kuttes rutene til Göteborg, Tenerife Sør, Reykjavik og Tel Aviv. I tillegg reduseres frekvensen på ruten til Helsinki fra seks til fire ukentlige avganger
 • Fra basen på Tenerife Nord kuttes frekvensen på ruten til Madrid fra ni til syv ukentlige
 • Fra basen på Palma kutter selskapet frekvensen på rutene til København (fra 14 til 13 ukentlige), til Oslo (fra 9 til 8), til Düsseldorf (fra 9 til 7) og til Helsinki (fra 7 til 6).

E24 har fått oversikten over ruteendringene fra Norwegian. Ifølge flyselskapet vil kunder som blir påvirket av endringene få tilbud om andre reisetider.

Norwegian varslet onsdag at basen på Gran Canaria også skal legges ned. Hvilke endringer det blir i vinterprogrammet til neste vinter er ikke klart ennå.

Les også

Norwegian strammer til kostnadskuttene: Kutter ruter og legger ned seks baser

Flyselskaper understreker at ruter som er i salg ikke avvikles:

– Det er viktig for oss å understreke overfor norske reisende at deres reiseplaner ikke blir påvirket av dette. Norwegian vil fortsette å fly til populære feriedestinasjoner som Las Palmas, Mallorca, Roma, USA og Thailand, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Han peker på at selv om selskapet kutter 4 ruter til sommeren, så har selskapet over 500 ruter i sommerprogrammet totalt.

Les også: (+) Norwegian styrter mot kreditorgrensen igjen. De har færre muligheter til å redde seg denne gangen

– Men det er jo klart at nedleggelsen av basene vil påvirke rutetilbudet i større grad når vi går inn i vintersesongen. Vi har sett at ruter betjent av mannskap fra disse basene har vært altfor påvirket av sesongvariasjoner, sier Sandaker-Nielsen videre.

I dialog om kuttene

Norwegian ønsker så langt de kan å unngå oppsigelser gjennom kuttene som nå skal gjennomføres som et ledd i selskapets mål om å kutte kostnadsnivået med tre milliarder kroner.

De som rammes vil få tilbud om å bytte til basene i Oslo, Stockholm og Madrid, eller til Norwegians langdistansenettverk som driftes med Dreamliner-flyene, opplyste selskapet onsdag.

Om det likevel vil være noen som vil bli overflødige er fortsatt uklart.

– Det er selvfølgelig en trist nyhet for våre kollegaer på de basene som rammes og vi føler naturligvis med dem, sa nestleder i Norwegian kabinforening Trude Mathisen til E24 onsdag kveld.

Har allerede tatt grep

Tiltakene som nå kommer er ikke de første som Norwegian har tatt.

I fjor ble det kjent Norwegian har allerede tatt flere grep i år for å kutte lite lønnsomme ruter, inkludert Singapore-ruten og rutene til USA fra Skottland og Nord-Irland.

Singapore-ruten erstattes med en ny rute fra London til Rio de Janeiro i Brasil, mens Max-flyene som ble brukt til USA heller skal settes inn på Europa-ruter.

Norwegian har også satset tungt i Argentina der selskapet både har en langdistanserute fra London til Buenos Aires, i tillegg til en innenriksvirksomhet som hadde sine første flyginger oktober 2018.

Les også

Fagforeningsleder om Norwegian-kutt: – En trist nyhet

Les også

Kraftig vekst for Norwegian i København

Les også

– Gir Norwegian et overtak hvis oljeprisen holder seg under 70 dollar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Luftfart

Flere artikler

 1. Basenedleggelser kan gi fagforeningsutfordringer for Norwegian

 2. – Har kommet til et punkt der det må gjøres nødvendige justeringer

 3. Norwegian kutter seks ruter fra Madrid

 4. Norwegian har parkert sine Max-fly i flere land

 5. HSBC: SAS vinner på Norwegians rutekutt