Wall Street bommet på rekorduke:
– Vi vil se flere rekorder i løpet av sommeren

Etter fire dager med opptur klarte ikke Wall Street-indeksen S&P 500 å fullføre en full uke med rekorder hver dag, men indeksen vil få flere sjanser, mener aksjeekspert.

IKKE HELT VEIEN: Wall Street-indeksen S&P 500 kunne tatt sin første perfekte uke siden 1998, slik gikk det imidlertid ikke.

Foto: Richard Drew Ap
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Mandag skapte Wall Street-indeksen S&P 500 overskrifter etter at den endte opp om lag 7 poeng til 2.137,04 og dermed knuste sin gamle rekord på 2.134 fra 21. mai i fjor.

Og som ikke det var nok fortsatte indeksen med nye rekorder tirsdag, onsdag og torsdag. Det var derfor stor spenning knyttet til om S&P 500 ville klare å gjennomføre en perfekt uke, altså tangere rekordnoteringen hver eneste dag. Slik ble det imidlertid ikke, og indeksen endte uken ned 0,09 prosent, et par poeng under sin rekordnotering fra torsdagen.

– Markedet vil gjerne svinge litt fra dag til dag, og det er ikke særlig vanlig at vi ser fem dager med opptur i løpet av samme uken. Det er også resultatsesong både i Norge og i USA nå, som ofte skaper litt ekstra uro i markedet, sier Karl Oscar Strøm i Pareto Securities.

Om S&P 500 hadde klart en perfekt uke hadde det vært første gang dette skjedde på Wall Street siden 1998, og kun 18 gang siden 1928, skriver Financial Times.

Slik så hovedindeksene på Wall Street ut ved stengetid:

*Dow Jones var opp 0,05 prosent.

*Nasdaq var ned 0,09 prosent.

*S & P 500 var ned 0,09 prosent.

Tror på flere rekordmuligheter

– Men det er i grunn et godt marked nå, og sist uke spådde jeg at vi ville se en ny børstopp i USA denne sommeren. Dette kommer etter en lang periode hvor markedet har beveget seg sidelengs eller noe ned.

– Mange glemmer at det er to måter et aksjemarked kan korrigere på; Det ene er prisen, eller kursbevegelser og det andre er tid. Selv om markedet beveger seg sidelengs er det svært sjelden at selskapene på børsene ikke tjener penger. Dette driver over tid kursene opp, slik at vi når ser at det løsner på oppsiden, sier Strøm.

Les også

Globale markeder tapte 25.000 milliarder etter brexit-ja

Han legger til at han heller ikke syns markedet er overpriset når en legger til at rentene også er svært lave.

– Sett i sammenheng med dette er aksjer priset som forventet, inntjeningsøkning, eller stabil inntjening og at tiden går, gjør at vi bør vi se nye kursløft. Jeg tror vi vil se flere rekorder i løpet av sommeren, og er selv fullinvestert i aksjemarkedet sier Strøm til E24.

– Rentenedgang og løssluppen pengepolitikk globalt er en katalysator for markedet.

Svært overrasket

Sjefstrateg i Nordea Leif-Rune Husebye Rein så ikke for seg at det skulle komme noen rekord på Wall Street med det første.

– Jeg er overrasket over oppturen. Vi hadde trodd brexit ville tynge lengre enn det gjorde, selv om vi ikke ventet det ville få langvarig negativ effekt på markedene, men denne uken var vi allerede på all time-high, skriver han i en tekstmelding til E24.

Tidligere denne uken pekte analytikerne på at investorene trolig ikke bør forvente at pilene bare vil peke oppover på Wall Street de neste ukene.

– Volatilitet vil fortsatt være spillets navn. S&P 500 kan svinge mellom 1.900 og 2.200 poeng mot slutten av året, sa seniorporteføljeforvalter Eric Wiegand i banken Private Client Reserve til Marketwatch.

Rekord for Dow Jones

Selv om S&P 500-indeksen ikke klarte å kare seg til rekordnotering fredag, var historien en helt annen for Dow Jones-indeksen som endte opp 0,11 prosent og dermed tok til fjerde rekordnotering denne uken.

Indeksen avsluttet uken med en notering på 18.516,55 som var et par poeng over der den endte torsdag.

Dow Jones svingte kraftig i løpet av fredagen, og var flere ganger i rødt, i likhet med de to andre indeksene på Wall Street.

Wall Street fikk ingen hjelp av en av dagens største resultatpresentasjon, Wells Fargo, som etter å ha prestert litt dårligere i årets andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor endte ned 2,75 prosent på børsene.

Les også

Norsk rederi igjen bøtelagt for prisfiksing

Les også

Wall Street: Vi dumper ikke London

Les også

New York Times: Tesla verdsatt til over 5 mill. per solgte bil i fjor

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Wall Street
  2. USA
  3. Pareto

Flere artikler

  1. Ny rekord for det globale aksjemarkedet

  2. Wall Street avsluttet uken med trippel poengrekord

  3. Børsuken på Wall Street: Rekordnoteringer på amerikanske børser

  4. Aksjeeksperter tror børsoppturen er over i Europa

  5. Twitter stuper