Slik tjente Oprah Winfrey 350 millioner til frokost

Megastjernen står bak mandagens mest spektakulære børsoppgang på Wall Street.

SLUTT PÅ VEKTPROBLEMENE?: Gigastjernen Oprah Winfrey fotografert i februar i år.
Publisert: Publisert:

Oprah Winfrey har til gangs profitert på sin status som megastjerne.

Slankekonsernet Weight Watchers International har lenge levd en traurig tilværelse på New York-børsen utkonkurrert av slanke-applikasjoner for smarttelefoner.

Fra en topp på 80 dollar tilbake i 2011, falt den i forrige uke under syv dollar.

Men det er nå de får med seg megastjernen og superkjendisen Oprah Winfrey på laget.

Les også

Verdens mektigste kvinner

Skal slanke seg

Winfrey har nemlig inngått en avtale med selskapet hvor hun skal følge Weight Watchers slankeprogram og dele resultatene med offentligheten.

I tillegg går hun inn som styremedlem og rådgiver for selskapet.

GAMMEL STORHET: Weight Watchers ble grunnlagt av Jean Nidetch og bygget opp til en storhet i slankeindustrien på 60-tallet. Nidetch gikk bort i april.

Men for Winfrey er ikke å få bukt på sine egne vektproblemer, som hun offentlig har sagt at hun sliter med, den eneste mulige gevinsten med samarbeidet.

Som en del av avtalen får hun kjøpe nye aksjer i selskapet tilsvarende en eierandel på 10 prosent, pluss at hun får opsjoner på å kjøpe ytterligere fem prosent av selskapet.

– Weight Watchers og Oprah Winfrey utgjør en kraftfull kombinasjon, sier styreleder Ray Debbane i Weight Watchers i pressemeldingen hvor samarbeidet ble annonsert.

Les også

Trodde ikke verdens mektigste kjendis hadde råd til veske

Aksjen til værs

Akkurat hvor kraftfull nyheten skulle bli i aksjemarkedet ante nok ikke styrelederen, selv om håpet nok var å få opp aksjekursen.

For det gjorde den til gangs.

I 18.50-tiden er aksjen opp hele 100,15 prosent til 13,59 dollar.

Det gjør at de 6,36 millioner aksjene Winfrey kjøpte til kurs 6,79 dollar per aksje har steget med hele 43,2 millioner dollar til 86,4 millioner dollar i et byks.

Det tilsvarer en verdiøkning på 350 millioner kroner før morgenkaffen var fortært.

Og hvis kursen holder seg vil hun kunne tjene nye millionbeløp på de 3,5 millioner aksjene hun har opsjon til å kjøpe til kurs 6,97 dollar.

Enkelt system

Weight Watchers lager systemer som gjør at de som forsøker å slanke seg kan føre statistikk over hvor mange kalorier de spiser.

Betalende medlemmer kan i tillegg delta på møter der de får inspirasjon og kanskje også litt disiplin fra mennesker i samme situasjon og foredragsholdere som gir inspirasjon.

Marketwatch-kommentator Brett Arends skriver i sin spalte at hele opplegget til Weight Watchers høres litt for enkelt ut.

DISIPLIN: Dette bildet brukte Weight Watchers i reklamen under Super Bowl i år.

Men det virker, innrømmer han av egen erfaring. Fire av fem av kiloene når han selv fulgte programmet har holdt seg borte.

Og selv om han mener Weight Watchers problemer ikke er over med Winfrey-avtalen, så utelukker han ikke at den gamle slankegiganten kan reise seg.

– Hvis noen kan redde Weight Watchers, så er det Oprah. Ingen har større innflytelse blant de som sliter med å bli kvitt noen kilo og holde dem borte, spesielt blant kvinner, skriver Arends.

Les også

Oprah tar farvel etter 25 år

Les også

Hun er USAs mektigste kvinne

Les også

Hun er verdens mektigste kjendis

Publisert: